Ограничете косопада и забързайте растежа на косата си

2042
Ограничете косопада и забързайте растежа на косата си
Снимка: iStock

Масло от жожоба

Скалпът, който е преживял тежка и продължителна сухота, често води до пърхот, липсата на блясък на косата и повишен косопад. Едно от страхотните естествени средства за косопад включва използването на масло от жожоба за овлажняване на космените фоликули на скалпа, което прави новата коса здрава и силна. Маслото може също да помогне на клетките на косата да се възпроизвеждат по-бързо и за щастие не оставя след себе си никакви мазни остатъци след измиване. За да използвате това естествено лечение за косопад, загрейте няколко капки масло в ръцете си, масажирайте го в корените си и след това измийте след 10-15 минути с обичайния си шампоан и балсам.

Супер ефективно и натурално решение срещу КОСОПАД

Алое вера

Ако се чудите как да спрете падането на косата, алое вера е страхотен домашен лек за лечение на косопад. Алое вера действа за успокояване и успокояване на увреден скалп, създавайки здравословна среда за попълване и процъфтяване на клетките на косата. Алое също помага за почистването на себума, масло, което запушва фоликулите и предотвратява растежа на косата. За да използвате ефективно това естествено лечение за косопад, просто масажирайте чист гел от алое вера директно по скалпа си или намерете шампоан на базата на алое вера.

Корен от женско биле

Благодарение на тези храни, ще се спасите от косопада

Мазни риби Богати на много мастни киселини, омега-3 и витамин D: Риба тон Скумрия Сьомга Херинга Това са мазни риби, които също с...

Коренът от женско биле има редица полезни качества, когато става въпрос за естествено лечение на косопад. Действа за облекчаване на сух, раздразнен скалп. Но най-важното е, че коренът на женско биле отваря порите и укрепва отслабените космени фоликули, което често е причина за косопад на първо място. За да започнете да виждате незабавни резултати, прилагайте ежеседмично или консумирайте през устата под формата на чай от женско биле.

Масло от розмарин

Етерично масло, розмаринът има силни антисептични свойства, които помагат за лечение на лющещ се скалп, пърхот и инфекции – всичко това допринася за загубата на коса. Освен това е естествено лечение за косопад, което действа като мощен стимулант, когато се прилага директно. И, както се обсъжда в International Journal of Biotechnology, маслото от розмарин има превъзходни антибактериални и антиоксидантни свойства, като и двете водят до забележим растеж на косата.

Чесън

В проучване от 2007 г., дерматологични изследователи установиха, че прилагането на гел от чесън върху области, които са претърпели загуба на коса, заедно със стероидно лечение, води до повече растеж на косата, отколкото използването на плацебо лечение със стероидното лекарство и работи за укрепване на всяка съществуваща коса, с която влиза в контакт. Подобно на лука, чесънът е пълен с минерали и витамини, които естествено подхранват и обръщат загубата на коса. Прилагането на паста от смесени скилидки чесън може да бъде отличен домашен лек за незабавно спиране на падането на косата.

10 съвета как да се грижим за суха коса

Сухата коса е по-склонна към накъсване и увреждане. Затова е важно да се грижите добре за нея, за да се радвате и на красива коса. За ц...

Кокосово мляко

Има причина толкова много шампоани и балсами да са на кокосова основа. Кокосът е известен със своите мощни овлажняващи способности. Между другото, една от водещите причини за загуба на коса е увреденият скалп поради сухота. За да обърнете естествено падането, причинено от сухота, и да върнете космените фоликули в добро здраве, масажирайте кокосовото мляко в корените си и го оставете да престои 10 минути на ден.

5 съвета за по-бърз растеж на косата

яйце

Въпреки че този метод може да звучи непривлекателно, маската за коса с яйца е едно от естествените средства за косопад, което всъщност работи. Яйцата насърчават растежа на косата поради високите си нива на протеин. Кератиновият протеин съставлява 70 процента от косата, така че не е чудно, че яйцата могат да помогнат за обръщане на увреждането. За да използвате, смесете едно яйце и една супена лъжица зехтин в купа. След като измиете косата си с шампоан, оставете маската да престои във влажната ви коса с шапка за душ за поне десет минути. След като се намаже и се абсорбира напълно, изплакнете и измийте с овлажняващ балсам.

Източник: https://www.rd.com/list/natural-hair-loss-remedies/ 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-известните суеверия за косата и ноктите, които жените трябва да спазват

Тези зодии са орисани от звездите да бъдат щастливи в любовта

Как да влезем във форма за лятото без спорт и строги диети?

Нека цъфти: Защо не трябва да късате люляка?

Нумерологичен хороскоп за месец МАЙ

Не само за храна: Как да почистите канализацията с кетчуп?

Тези 4 зодии често са склонни към извънбрачни връзки

Тези 4 зодии правят връзките си "храм на доверието"

Какво трябва да направим, когато някой се отнася зле с нас?

15 навика, които си струва да възприемете от богатите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com