Супер ефективно и натурално решение срещу КОСОПАД

5655
Супер ефективно и натурално решение срещу КОСОПАД
Снимка: iStock

Косопадът е все по-често срещан в забързания живот, който живеем. Той може да е причинен от множество фактори: стрес, заболяване, неправилно хранене, липса на витамини и минерали, хормонален дисбаланс или бременност.

Витамините, които предотвратяват косопада и правят косата по-здрава

Прием на правилните храни

Важно е да открием причината и да я лекуваме, а не да се опитваме да я замаскираме. Богатата на витамини диета, е от ключово значение за правилната функция на организма. За косата ни е важно да приемаме достатъчно протеини, аминокиселини, фибри и минерали.

Повечето хранителни добавки са на основата на биотина, който стимулира заздравяването на съединителната тъкан и заздравява ноктите и косата.

Също така приема на бобови растения: грах, боб, пшеница заздравяват косъма отвътре и придават еластичност на косата. Те съдържат важни протеини и са добро разнообразие в ежедневната ви диета.

Външно приложение и трикове

Как да се отървем от косопада, без да купуваме лекарства и мазила от аптеката?

Народните средства против косопад могат да решат бързо и ефективно този проблем. Те спират и предотвратяват по-нататъшното окапван...

В бабините книги и рецепти, често ще срещнете отвара от корен от репей. Той се продава изсушен на пакети или на килограм в био магазините. Взимате три супени лъжици и ги варите като чай, докато кипне. Изчаквате да изстине и втривате с памуче в корените на главата. Отварата е с консистенцията на вода, която не омазнява и не замърсява косата и стимулира както растежа на косата, така и заздравяването на космените фоликули.

Кокосово масло

При натуралните масла има спорове кои от тях могат да проникнат в космените фоликули и кои не действат за изграждането на косъма, тъй като молекулите им са по-големи от нужното.

Кокосовото масло е доказан фаворит в козметиката за коса. На пазара има хиляди продукти базирани на кокос, но дори в суровата си форма на масло от магазина, то е изключително полезно.

За растеж на косата:

Хитри начини да прикрием оредялата коса

За да поддържате косата си силна, важно е да поддържате балансирана диета и да избягвате преработените храни. Локалните продукти могат ...

Това е популярен трик за бърз растеж на косата в интернет пространството. В продължение на десет дни разтапяте кокосово масло до получаване на течност, която втривате в корените на главата и по цялата дължина с масажни движения. Обръщате главата си надолу, така че притокът на кръв към скалпа да се засили за 10 минути и измивате. Ако имате достатъчно време, можете да оставите маслото да подейства за няколко часа преди да се измиете.

Ето как да спрете косопада и да се радвате на КРАСИВА КОСА

Розмарин

Отварата от розмарин е друг натурален лек, който лекува косопад. В тенджера се варят розмарин, мента и се добавя оцет. След това косата се измива с тях.

Друго приложение на розмарина може да намерите и под формата на олио, подобно на кокосовото. Косата се разтрива в корените, престоява от 20-тина минути до час и се измива.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Диетолог: 5 гряха, които ви пречат да отслабнете в областта на корема

Стихотворение за 13 май 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 13 май 2024

Таро хороскоп за 13 май 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 13 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 13 май /валутен калкулатор/

Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака

Никой не може да им устои: Топ 4 на най-съблазнителните зодии

Топ 4 на зодиите които се влюбват най-бързо

5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com