Ориз, сок и още 5 храни, които ще ви осигурят ненаситен апетит

1530
Ориз, сок и още 5 храни, които ще ви осигурят ненаситен апетит
Снимка: iStock

Дори висококалоричните храни не винаги осигуряват дълготрайно усещане за ситост. Ето кои храни ще ви накарат да искате да ядете още повече.

Какви храни само ще ви направят още по-гладни? Ето кратък списък.

1. Печива

Кой не обича кроасани и пайове? Разбира се, кифлите са много вкусни. Въпреки това, сладкишите не са най-добрият вариант за обилна закуска. Факт е, че съдържат много прости въглехидрати и малко протеини и фибри. Тези храни причиняват рязко покачване на кръвната Ви захар, последвано от бърз спад, оставяйки Ви отново да се чувствате гладни и уморени.

Постоянен глад: Това са най-добрите храни за намаляване на апетита

2. Кисело мляко с добавки

Обикновено възприемаме киселото мляко като нещо здравословно. Въпреки това, ако говорим за продукт с много захар и консерванти, тогава той няма да ви накара да се почувствате сити. В допълнение, такова кисело мляко ще предизвика същия рязък скок в нивата на кръвната захар. Ако искате да се чувствате по-задоволени от храната си, изберете натурално кисело мляко без захар и с много протеини. За вкус можете да добавите към него пресни плодове, горски плодове, ядки и семена.

3. Чипс

Чипсът е много калоричен продукт: на 100 грама - около 500 калории. Снаксът съдържа много сол и добавки, които правят продукта много вкусен - можете да ядете много наведнъж. Той пълен с въглехидрати и практически без фибри. Със сигурност няма да можете да ядете достатъчно чипс.

4. Алкохол

Малко вероятно е някой да се надява да задоволи глада си с алкохол, въпреки калоричното му съдържание. Много е важно обаче да знаете, че силните напитки също събуждат апетита. Когато тялото ни преработва алкохола, освобождаването на глюкоза от черния дроб се забавя, което води до спадане на нивата на захарта, което предизвиква желание за лека закуска. Процесът на елиминиране на алкохола от тялото също влияе върху глюкозния баланс и кара човек да иска да яде нещо с много въглехидрати.

8 храни, които потискат апетита

5. Бял ориз

Белият ориз се счита за диетичен продукт. Но ако искате да ядете дълго време, по-добре е да изберете черен или кафяв ориз.

Белият ориз е лишен от триците си, което го лишава от почти всички фибри и витамини от група В. А без диетични фибри, продуктът ускорява инсулиновата реакция и изпразването на стомаха. Така че след порция ориз може скоро отново да почувствате глад.

6. Плодов сок

Това, че една напитка е направена от плодове, не означава, че е здравословна. Плодовият сок почти не съдържа фибри и много захар – тази комбинация повишава нивата на кръвната захар и събужда апетита.

Ако обичате сок, пийте го, но ако го пиете в опит да си набавите витамини и да заситите глада си, по-добре е да ядете целия плод.

7. Пържени картофи

Картофите сами по себе си задоволяват глада доста добре, особено ако се консумират в комбинация с протеинови храни и зеленчуци. Но това, уви, не важи за пържените картофи. Тук ситуацията напомня на чипс: снаксът има много малко протеини и фибри, много е вкусен и може да се яде в големи количества. Но няма да ви даде ситост, въпреки високото си съдържание на калории.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com