Освен вреди - има и ползи от пиенето на бира всеки ден

3982
Освен вреди - има и ползи от пиенето на бира всеки ден
Снимка: iStock

Бирата съдържа много витамини и микроелементи. Това са витамини В1 и В2, аминокиселини, калий, натрий, магнезий, фосфор, антиоксиданти, органични киселини и флавоноидът ксантохумол, който потиска действието на канцерогените. Благодарение на съдържанието на захар, бирата може бързо да попълни енергийните резерви.

Освен това бирата може да намали болката и благодарение на дрождите предотвратява разпространението на определени патогени.

Какви са ползите от бирата?

В интернет можете да намерите препратки към ползите от бирата и другите алкохолни напитки. Тази полза, ако наистина съществува, бледнее пред вредата, която може да нанесе пиенето на бира. Лекарите са единодушни, че ако човек не може напълно да се откаже от алкохола, трябва да се ограничи до едно питие за жените и две питиета за мъжете на ден.

Сред полезните свойства на бирата някои лекари посочват:

·         напитката премахва алуминиевите съединения от тялото;

·         намалява кръвното налягане;

·         хората, които пият напитката в умерени количества, имат приблизително 41% по-малка вероятност да страдат от камъни в бъбреците;

·         Бирата се счита за диуретична напитка, но в същото време голямо количество микроелементи напускат тялото с нея, което създава техния дефицит.

Бира и кръвна захар - ето как й влияе алкохолната напитка!

Ползите от пиенето на бира всеки ден от жените

Кой каза, че бирата е изключително мъжка напитка? Много жени също харесват тръпчивата му горчивина, а чаша от тази пенлива напитка се счита за полезна за женското тяло.

За да се потвърди това, ето няколко доказателства за това:

  •      Субстанции на красотата. Ако не злоупотребявате с бира, но я пиете в количество, което е безопасно за здравето на жените (750 ml на ден не повече от 5 пъти седмично), тогава състоянието на вашата кожа, нокти и коса ще се подобри. В допълнение, полезните свойства на бирата за жените включват успокояващ ефект и благоприятен ефект върху вътрешните органи. Бирата съдържа витамини от група В, биотин, фолиева и никотинова киселини, калций, калий, сяра, магнезий, флуор и силиций.
  •      По-здравословен е за жените, отколкото за мъжете. Благодарение на уникалния билков състав на бирата, съдържащ фитоестрогени, костната тъкан се укрепва. Това може да се наблюдава само при представителките на нежния пол, които от време на време изпиват чаша пяна. Ползите от бирата за женското тяло, освен че укрепва костите, е, че спасява момичетата от промени в настроението и помага за нормализиране на хормоналните нива.
  •      Помага за поддържане на формата. Бира спомага за загубата на тегло чрез ускоряване на метаболитните процеси в тялото. Но фитоестрогените имат този ефект само при жените.
  •      Козметичен продукт. Бирената мая съдържа аминокиселини, които спомагат за подобряване състоянието на кожата. Бирата също помага за нормализиране на работата на червата и стомаха, което впоследствие ще има положителен ефект върху външния ви вид.

Научихме за ползите от бирата, но много хора все още дори не знаят за ползите от бирата за жените. Има мнение, че бирата кара корема ви да расте, но, както се оказва, това изобщо не е така, тъй като съдържанието на калории в бирата е дори по-ниско от това на млякото или ябълковия сок, а излишните килограми се натрупват чрез прекомерно консумация на мазни закуски. Основното нещо, което трябва да разберете, е, че бирата ще бъде полезна само ако се консумира умерено.

До какво води ежедневната консумация на бира

Степента на консумация на бира

Според лекарите допустимата норма за мъжете е не повече от 0,5 литра на ден и не повече от 3-5 пъти седмично. За жени: не повече от 0,3 литра на ден и не повече от 2-3 пъти седмично. Това важи за бира със сила не повече от 3-5%.

За кого е противопоказана бирата?

Бирата, както всеки алкохол, е напълно противопоказана при:

·         бременни жени;

·         младежи под 21 години;

·         лекуващи се от наркомания и алкохолизъм;

·         тези, които приемат лекарства. Много лекарства взаимодействат с алкохола: той може да увеличи или намали ефекта. Когато посещавате лекар, трябва да изясните как предписаните лекарства взаимодействат с алкохола.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

7 знака, че сте в егоистична и токсична връзка

Без магия: жените с тези качества винаги ще имат много почитатели

Как най-лесно се отделя жълтък от белтък?

Как за секунди да почистим секундното лепило?

Зодиите, които притежават неустоим чар

Петте най-страховити и забранени места за посещение в света (ВИДЕО)

Кога мъжете съжаляват за действията си, но не го показват?

Как да се справим с пасивно-агресивното поведение на човек?

Как се пише: християнски или христиански?

Тренировките на 50 ще ви помогнат да компенсирате липсата на спорт в младостта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно