Освен здравословното хранене има още неща, които удължават живота

2440
Освен здравословното хранене има още неща, които удължават живота
Снимка: Рexels

Със сигурност сме наясно какво в навиците ни може да е рисково за отключването на различни заболявания и съкращаването на нашия живот на земята, но знаем ли как можем да изградим навиците си така, че да го удължим? Дълголетието не се отдава само на генетичната предразположеност и здравословното хранене, има още няколко фактора, които учените ни издават за по-дълъг живот. Ето и кои са те:

Премахнете излишните коремни мазнини

Добавките, които могат да осигурят по-дълъг и по-здравословен живот

С напредването на възрастта на тялото, хранителните добавки играят важна роля. Някои биологичноактивни вещества, извлечени от растеният...

Според проведени изследвания, жените в менопауза с по-големи количества натрупани мазнини в областта на корема, има риск да живеят по-малко, независимо дали страдат от затлъстяване или са с нормално тегло. Централното затлъстяване е рисково за отключването на заболявания на сърцето, диабет и др.

Погрижете се за щастието си

Изследвания доказват, че личното ни щастие оказва положителен ефект върху продължителността на живота ни. Когато наблегнете на това вие да се чувствате добре, а не да се опитвате постоянно да угаждате на околните, изхвърлите негативните мисли, бъдете по-оптимистично настроени, тогава ще сте истински щастливи. Придържането към позитивните мисли е ключът към по-дълъг живот, според някои учени.

Смейте се

Не е случаен изразът, че смехът е здраве. Това действително е така, той подобрява качеството ни на живот и следователно, го удължава. Според последни проучвания хуморът понижава риска от появата на заболявания на сърцето, както и на различни инфекции. Смехът действа като защитник на мозъка.

Този прост навик е една от тайните на дълголетието

Един прост навик се оказа една от тайните на дълголетието. Вероятно сте чували за правилото да не се вечеря след 18 часа. Специалистите...

Бъдете по-организирани

Хаосът в ежедневието ви може да доведе до повече стрес и напрежение. Затова е препоръчително да си правите график и да бъдете по-организирани във всяко отношение. Любопитен факт е, че самодисциплинираните хора живеят по-дълго от останалите.

Нужните дози витамин Д

Витамин Д и липсата му са рискови за много болестни състояния в организма ни. Освен това, ползите от него не са никак малки, като сред тях попадат понижаване риска от депресия и затлъстяване, анти-ейдж свойства и др.

Движете се

Учени: Пийте всяка вечер по 1 чаша от тази напитка и ще живеете до дълбока старост

В района на Средиземноморието тази напитка се консумира задължително за забавяне на стареенето. Става въпрос за червеното вино. Червен...

Активният начин на живот е неизменен, ако искаме да сме здрави и да живеем дълго. Приятните разходки из природата всеки ден също са от голяма полза, ако не обичаме интензивните тренировки във фитнеса например. Проучванията сочат, че 2000-4500  крачки дневно спомагат за понижаване рисковете от заболявания на сърцето. 

Комуникирайте с другите

Хората, които са по-общителни и водят активе социален живот, всъщност живеят по-дълго, според някои проучвания. Антисоциалните личности имат склонност да развият депресия, слаб имунитет, сърдечни заболявания и повишен стрес поради самотата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com