От кои болести да се пази всяка от 12-те ЗОДИИ

12359
От кои болести да се пази всяка от 12-те ЗОДИИ
Снимка: iStock/Guliver

Всеки организъм си има слабо място и зодиите трябва да знаят от какво да се пазят, за да са здрави. Ето кои са болестите, към които са податливи всички 12 зодии:

Овен: Овните трябва да се пазят от хронични заболявания, които се получават от стрес, лош въздух и лоша храна. Трябва да намерят спокойствие в ежедневието си и да не се ядосват за щяло и нещяло.

Три зодии, които непрекъснато си пъхат носа в чуждите работи

Едва ли някой обича околните непрекъснто да се мъчат да разберат какво се случва в неговия живот и се стремят да дават съвети, които ни...

Телец: Телците непременно трябва да следят килограмите си, защото са податливи на затлъстяване. Апетитът им към сладко и тесто е много голям и това може да им довлече много неприятности с теглото и здравето.

Близнаци: Представителите на тази зодия непременно трябва да следят белите си дробове, особено ако често пипват вируси и грипове, които протичат с тежка кашлица. Хубаво е да правят снимка на дробовете си веднъж на 1-2 години.

Рак: Раците е добре да обръщат внимание на сърцето си. Имат семейна предистория, която може би не знаят и която може да им донесе неприятности. Не практикувайте прекалено изтощителни спортове, не яжте много мазнини и се преглеждайте често при кардиолог.

Лъв: Слабото място на Лъвовете е в костите – непременно трябва да си набавят много калций, да се хранят здравословно и да укрепнат костната си система.

Дева: Девите са много податливи на дископатии. Хубаво е, ако работят в офис и на компютър, да си вземат най-хубавия стол, който да крепи кръста им. Освен това е добре да правят чести упражнения и да не прекаляват със седенето на едно място.

СЗО предлага план за справяне с 20 болести

Световната здравна организация лансира план за справяне с 20 болести, разпространени сред най-бедните в света, като се надява прогресът...

Везни: Везните могат да си имат сериозни проблеми с разширените вени. Не бива да пренебрегват този проблем и трябва да се прегледат при специалист. Заседналият начин на живот също не им помага, затова трябва да измислят лек спорт, който да практикуват.

Скорпион: Представителите на тази зодия имат няколко слаби места, но най-вече трябва да обърнат внимание на теглото си. Занемаряването на фигурата, рязкото покачване на килограмите и похапването на много сладко, могат да доведат до появата на диабет.

Стрелец: Стрелците редовно трябва да преглеждат очите си! Възможна е появата на глаукома, което е повишено очно налягане, а симптомите за него са замъглено на моменти зрение и главоболие. Непременно посетете очен лекар, за да се уверите, че всичко е наред.

Козирог: Козирозите трябва да внимават за стомаха си и появата на язва или гастрит. Хапват много пържени и вредни храни, което няма как да не даде отражение в даден момент. Минете на по-щадящ хранителен режим и си направете профилактичен преглед.

Водолей: Водолеите имат някои предразположения към хронични заболявания, затова редовно трябва да си пускат изследвания, с които да следят дали всичко е наред. Поровете се в семейната си история и вижте какви заболявания имат майките и бабите ви, за да се прегледате именно за тях.

5 болести, от които кафето ни пази

Кафето може да защити организма ни от пет заболявания. Това твърдят учените от Харвардския университет след анализа на данните на 130 х...

Риби: Рибите имат много слаби нерви и са податливи на психически заболявания и паник атаки. не бива да преживяват сериозни стресови ситуации и не бива да се вглъбяват в незначителни ежедневни проблеми.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com