Откажете цигарите с тези прости правила

6689
Откажете цигарите с тези прости правила
Снимка: Tumisu / Pixabay

Не сте сигурни как да се откажете от цигарите? Тези изпитани съвети помогнаха на бившите пушачи да се откажат и да продължат да водят живот без тютюнев дим.

Направете честен списък с всички неща, които харесвате в пушенето

Начертайте линия в центъра на лист хартия и ги напишете от едната страна; от друга страна, направете списък с всички неща, които не харесвате, като например как може да попречи на вашето здраве, работа, семейство и т.н. Помислете за списъка с течение на времето и направете промени. Ако сте достатъчно смели, получете обратна връзка от семейството и приятелите за неща, които не им харесват при употребата на цигари. Когато отрицателната страна надвиши положителната страна, вие сте готови да се откажете от пушенето.

След това направете друг списък защо отказването няма да е лесно

Бъдете задълбочени, дори ако списъкът стане дълъг и обезкуражаващ. Ето важната част: До всеки запис посочете една или повече опции за преодоляване на това предизвикателство. Например, един елемент може да бъде: Никотинът е наркотик, предизвикващ пристрастяване. Вашият вариант може да бъде: Опитайте алтернатива за никотин заместител. Друга причина може да бъде: Тютюнопушенето ми помага да се справя със стреса. Вашият вариант може да бъде: Направете пет минути разходка вместо това. Колкото повече очаквате предизвикателствата за отказване от тютюнопушенето и техните решения, толкова по-голям е шансът ви за успех. Също така е страхотна идея да запомните как пушенето може да повлияе на външния ви вид.

Задайте дата за преставане

Американското дружество за борба с рака предлага дата за отказване от тютюнопушенето да се определи през следващия месец. Това може да бъде произволна дата или може би такава със специално значение като вашия рожден ден или годишнина.

Напишете всичките си причини за отказване на малка картичка

Ново проучване: Може да откажете пушенето и без да го планирате

Пушачите, които преминават на електронни цигари без да имат намерение да откажат пушенето, са по-склонни да спрат цигарите от тези, кои...

Ето някои, за да започнете: Дъщеря ми, внучката ми, съпругът ми, жена ми…Разбирате идеята. Дръжте списъка си с причини близо до вас по всяко време, предлага Американското раково дружество, в случай че имате нужда от напомняне.

Кухненските трикове, които ви се е искало да знаете по-рано

Подгответе списък с неща, които трябва да направите, когато се появи копнеж

Предложенията включват: разходете се, изпийте чаша вода, целунете партньора или детето си, хвърлете топката на кучето, поиграйте на игра, измийте колата, почистете шкаф или килер, правете секс, дъвчете дъвка, измийте лицето си, измийте зъбите си, подремнете, вземете чаша кафе или чай, практикувайте дълбокото си дишане, запалете свещ. Направете копия на списъка и дръжте едно със себе си по всяко време, така че когато ви дойде желанието, можете да извадите списъка и бързо да направите нещо от него. Вашият план за отказване е ключов.

Откажете се, когато сте в добро настроение

Проучванията показват, че е по-малко вероятно да се откажете успешно, ако се откажете, когато сте депресирани или подложени на голям стрес.

Как да премахнете миризмата от цигари

Една от основните причини пушачите най-накрая да се откажат от навика си е постоянната ужасна миризма от устата, ръцете и косата. И ако...

Когато настъпи датата ви за отказване от тютюнопушенето, изхвърлете всичко, което ви напомня за пушене

Това включва всички принадлежности за пушене – остатъчни цигари, кибрит, запалки, пепелници, цигарени поставки, дори запалката в колата ви.

Поставете всички пари, които спестявате от цигари, в голям стъклен буркан

Искате физически да видите колко сте похарчили. Отделете тези пари за нещо, което винаги сте мечтали да направите, но никога не сте мислили, че можете да си позволите, било то круиз или билет от първа класа за посещение на стар приятел от колежа.

Преминете към чаша билков чай ​​винаги, когато обикновено изпушите цигара

Факти, които ще те стимулират да откажеш цигарите

Тютюнът причинява 8 милиона смъртни случая годишно. Когато тази година бяха публикувани доказателства, че пушачите са изложени на по-го...

Актът на запарване на чая и забавяне на отпиването му, докато се охлажда, ще осигури същото облекчаване на стреса като удар на никотин. Или носете клечки за зъби с вкус на канела и смучете от една, когато ви попадне желание за цигари.

За да намалите желанието, променете рутината си

Седнете на друг стол на закуска или поемете по различен път до работа. Ако обикновено пиете и пушите след работа, сменете хода и отидете на разходка. Ако сте свикнали да пушите със сутрешното си кафе, преминете към чай.

Защо бисквитите си отиват толкова добре с млякото

Уговорете час с акупунктурист

Има някои доказателства, че аурикуларната терапия обуздава глада за цигари доста успешно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com