Отслабване без диета и тренировки – напълно постижимо

7507
Отслабване без диета и тренировки – напълно постижимо
Снимка: iStock/Guliver

Можете да свалите излишните килограми без строги ограничения на храната и изтощителни пътувания до фитнеса. Просто трябва да се придържате към няколко правила.

Отслабването често се свързва с драматични промени в менюто и постоянна физическа активност. Ето защо, когато става въпрос за отслабване, настроението избледнява, а мотивацията изчезва. Но намирането на мечтана фигура е възможно без много усилия. Ето някои начини да ви помогнем да отслабнете лесно с диета и упражнения.

Заменете сладкишите по време на диета с тези полезни храни

Обичайните в менюто ви лакомства могат да бъдат заменени не само с домашно приготвени сладкиши, но и с домашен мармалад и мед от диня, ...

1. Поставете си цел

Една от най-важните стъпки за бързо отслабване е реалистичната цел. Трябва ясно да определите колко килограма искате да отслабнете. Не е нужно да изисквате от себе си  да постигнете мечтана фигура за една седмица, разбийте целта на няколко малки. Например, трябва да отслабнете с 10 кг - тогава целта ви трябва да бъде „след 4 седмици трябва да свалите 4 кг“. Подобна задача е изпълнима и резултатът няма да ви кара да се съмнявате в себе си.

2. Не пропускайте закуската

Смятаме, че колкото по-малко ястия ядем, толкова по-бързо отслабваме. Но не, закуската е един от основните сутрешни ритуали. Той е отговорен за ускоряването на метаболизма, стартира го. Но и тук трябва да вземете предвид някои точки. Седнете да закусвате поне 30 минути, след като изпиете чаша вода на гладно. Закуската трябва да се състои от протеини, мазнини и въглехидрати в оптимално съотношение. Например, овесена каша с горски плодове и чаша кисело мляко.

3. В никакъв случай въглехидрати след седем

БАВНОТО хранене - в основата на отслабването

Изпробвали сте всякакви диети и медикаменти за сваляне на излишните килограми? А запознати ли сте с бавното хранене и знаете ли как мож...

Нощта е времето, когато не сме активни, а простите въглехидрати, ако не бъдат изгорени в близко бъдеще, са склонни да се преобразуват в мазнини. Следователно те не трябва да се ядат след седем вечерта. В същото време, последното ви хранене може да се случи два часа преди лягане. Но за закуска е по-добре да изберете протеинови продукти и зеленчуци, тоест вечерята трябва да е лека и в същото време удовлетворяваща. Например омлет със зеленчуци.

4. Добавете фибри

Фибрите са вещества, които не само ви помагат да изгаряте мазнините по-бързо, ускоряват метаболизма ви, но и ви поддържат по-сити по-дълго време. Затова определено трябва да бъде включено в менюто ви. Можете да си купите богата на фибри добавка в магазина или просто да разнообразите храненията си с повече зеленчуци, плодове (но до 12:00), овес, кафяв и червен ориз са идеални.

5. Трябва да ядете бавно

Един от най-лесните, но много ефективни начини да отслабнете е да ядете възможно най-бавно. Трябва да признаете, че неведнъж на масата сте осъзнавали, че сте преяли. Това е така, защото когато сме гладни, ние се опитваме да попълним енергийните си запаси възможно най-скоро. А стомахът междувременно бързо се запълва и едва след това изпраща сигнал до мозъка за това. За да предотвратите преяждане, яжте бавно и слушайте стомаха си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо мигаме с очи?

Кога е полезно да се ядат сурови фъстъци и кога не?

Помага ли за отслабване ходенето по 1 час всеки ден?

Това не е съдба: 6 причини, поради които сте се влюбили в мъж, когото едва познавате

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Ако искате яйцата да останат здрави, сложете това в тенджерата

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com