Отървете от тези 7 негативни емоции, за да имате здраве и късмет

24030
Отървете от тези 7 негативни емоции, за да имате здраве и късмет
Снимка: https://pixabay.com

Емоциите са тясно свързани с енергията и психологическото и физическото здраве на човека. Негативните емоции и преживявания не само ще развалят настроението ви, но и ще повлияят негативно на вашето здраве и късмет.

Мозъка има две свързани помежду си системи, които преминават през различните му области. Тези системи работят съвместно и отговарят за сърдечносъдовата система, имунната система, метаболитната система и други.

Ако сте под стрес или други силни емоционални чувства тези мозъчни системи (мрежи) формират всички емоции от гняв до еуфория. По този начин се балансират усещанията в тялото. Освен това отговарят за паметта, страховете, концентрацията.
Всеки човек се стреми в живота си най-вече към здраве и късмет. Положителните преживявания благоприятстват доброто здраве и късмет, докато негативните оказват лошо влияние.

Ето кои са 7-те негативни емоции, които да се стараете да не допускате в живота си, за да се радвате на добро здраве и повече късмет.

Гнева

Пет начина как да овладеем негативните си емоции бързо

Ако сте от избухливите хора и искате да се научите как да контролирате емоциите си, то тази статия е точно за вас. Ще разгледаме пет на...

Да изпиташ гняв е човешко и често срещана емоция. Когато се ядосате кръвоносните съдове се стесняват, което води до повишаване на кръвното налягане. Състоянието е особено опасно при хора страдащи от сърдечносъдови заболявания. На духовно равнище гнева влияе негативно на успеха и особено на този в професионален аспект. Това е така, защото в състояние на афект човек прибягва до вземането на не добре обмислени решения.

Тъгата

Тъгата особено много влияе на дихателната система, като затруднява навлизането на О2 в белите дробове. Опитвайте се преди всичко да не се поддавате на депресивните състояния, а да търсите положителното от всяка ситуация. Когато сте подвластни на тъгата късметът и здравето няма да са ваши съюзници.

Завистта

Завистта “краде” от енергията ви. Ако усетите и най - малките признаци на завист ги прогонете незабавно от съзнанието си. Ако се поддадете на завистта е възможно да получите много здравословни проблеми, тъй като тя засяга пряко имунната система.

Спрете да вярвате в тези 5 стереотипа от миналото, те ви дърпат НАЗАД

Стереотипите винаги са били и ще продължават да бъдат част от живота ни. Има такива, които ни дават мотивация, но и такива, които ни пр...

Недоволството

Недоволството най-вече се причинява от действията или думите на друг човек. В следствие на това засегнатият човек страда и това провокира депресия.

Страхът

Страхът е може би една от първите емоции, които хората някога са изпитвали. Той задейства чувството за самосъхранение и така хората са оцелявали през вековете. Когато сте подложени често на страх той ще блокира тази част на мозъка, която отговаря за бъбречната функция. Това ще доведе в по-голям процент от случаите до бъбречна недостатъчност. Затова не се поддавайте на страха, а се срещнете очи в очи с него и го победете.

Стресът

Как да включите положителните навици в живота си

Научете как да включите положителните навици в живота си и как да се отървете от лошите навици, за да можете да трансформирате реалност...

Проблемите в личен, а и в професионален план са провокатори на стрес. Когато се подлагате ежедневно на стрес най - много страда сърдечно съдовата система. Поради високите нива на стрес се повишава кръвното налягане и риска от инфаркт става по-висок.
При стрес също така вие ставате по-лесно податливи на инфекциозни заболявания. Затова пазете и дръжте стреса далеч от живота си.

Самотата

Самотата е най - големият проблем на съвременния свят. Живата комуникация никога няма да бъде равносилна на социалните медии и виртуалното общуване. Самотата погребва хармонията със самите вас, което поражда депресия и тревожност. Затова използвайте всяка възможност да комуникирате с вашите близки и познати в реалния свят и съборете стените, които издигате около себе си.

Шокът

Изненадващите и неприятни преживявания предизвикват шок. Той от своя страна е причина за ускоряване на сърдечният ритъм и страх, защото освобождава в организма прилив на адреналин. Научете се да не се поддавате на тригерите в живота и да владеете емоциите си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-хубавото стихотворение за Цветница

Любовен съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Цветница е! Мощна молитва към Пресвета Богородица

Кумичене 2024 г.: Една от традициите на Цветница

Цветница 2024 г.: Традиции, символика и легенди

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com