Овце се свързват с фермера си по телефона

15879
Овце се свързват с фермера си по телефона

Южноафрикански фермер получава телефонни обаждания от овцете си, след като ги снабдил с клетъчни телефони, за да държи изкъсо стадото заради неотдавнашни кражби на добитък, съобщават местни медии.

Когато овца звънне по телефона, новината винаги е лоша за фермера Ерард Лау от предградие на Кейп Таун, тъй като устройствата, прикрепени около шията на животните, са настроени да звънят само, когато овцете тичат, знак, че в обора им е проникнал крадец.

Зареждаме мобилния си с дишане

Технологиите напредват все по-бързо. Ако сега се мъчим със зарядни, то учените вече разработват ново устройство, с което ще зареждаме т...

окато тича, тя ми звъни по телефона и в обаждането се казва "овца едно" или "овца две" и така нататък и аз поне знам откъде да започна да търся, защото фермата е 750 хектара", казва Лау.

Той прикрепил подобните на телефон охранителни устройства към нашийника на четири овце в различни стада, след като крадци се промъкнали и откраднали 27 овце и 13 агнета преди няколко седмици. Това накарало Лоу да се замисли как да защити животните си.

Той твърди, че нямало никакъв смисъл да звъни на полицията, тъй като управлението се намирало много далеч и в миналото му се е случвало да му откраднат кола или крадците да източат горивото, или да свалят гумите от негов автомобил.

Лоу казва, че клетъчните телефони вече доказали ползата си, след като един крадец на овце бил заловен благодарение на устройствата. Но заради зачестилите опити за кражби в дългите зимни нощи няколко крадци успели да се измъкнат въпреки устройство.

Жените не страдат за халката, а за мобилния телефон

Жените се разстройват повече, когато загубят мобилния телефон, отколкото брачната халка, показва ново проучване. Около 77% от представ...

Редактор: Калина Здравкова

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com