Перете дънките само така и ще изглеждат перфектно дълго време

4986
Перете дънките само така и ще изглеждат перфектно дълго време
Снимка: iStock

Дънките са най-универсалната и любима на всички дреха от целия гардероб. Почти всеки втори човек има този елемент от гардероба в килера. Някои хора предпочитат панталони от деним, защото са удобни, стилни и красиви. Дънковите панталони, както никой друг, са подходящи за всяка фигура.

1.       Неща, които трябва да имате предвид

Много хора дори не осъзнават, че правят грешки, когато перат дънките си. Оказва се, че денимът изисква специални грижи. Някой може да спори, че денимът не е вълна или коприна и тук изобщо не е необходимо да се избира нежен режим на пране. Независимо от това, тъканта с плътна текстура е мека и изисква деликатно боравене.

Има няколко причини, поради които трябва да отделите време, за да разберете как да изперете дънките си правилно. Нищо сложно, но ако искате да носите любимите си панталони повече от една година, тогава трябва да научите повече за правилата за пране.

2.       Кога да перете дънки

Има само един отговор - когато дрехата е мръсна. Въпреки че всяка домакиня има свой индивидуален подход по този въпрос. Някои ги перат всеки път, когато обличат дънките, вярвайки, че излизайки навъм, цапат дрехата. Въпросът е колко дълго дънките ще запазят приличния си вид?

Други смятат, че прането веднъж на 2 месеца е съвсем нормално. Може би тази тактика се оправдава с желанието да се запази любимото нещо, но все пак е друга крайност.

Всеки е различен и носи дрехи по различен начин. Следователно можем да заключим, че всеки сам решава кога да започне процеса на пране. Най-добрият вариант е винаги, когато според мнението на домакинята, дънките са се изцапали.

3.       Процес на пране

Важно е да обърнете внимание на етикетите, пришити вътре в панталона, които съдържат важна информация за правилния избор на температурен режим на водата, сушене и гладене. Не всеки обръща внимание на тези параметри, но си заслужава.

Дънките се перат в топла вода, не повече от 40 градуса. Също така параметрите на центрофугиране не трябва да бъдат максимални, трябва да използвате по-мек режим. Сушенето в сушилня е възможно при температура от 60 градуса, но е по-добре да се направи без него.

Панталоните трябва да бъдат обърнати отвътре навън, а циповете и копчетата трябва да се закопчават преди пране. Отново мнозина знаят това, но не го прилагат. Но напразно. На -идеалното пране за деним е прането на ръка. Малцина обаче ще се съгласят на такива жертви в ерата на технологиите, които улесняват живота.

4. Процес на гладене

Някои хора не са сигурни дали дънките могат да се гладят. Но ако внимателно прочетете препоръките на етикета, отговорът е да. Допустимо е гладенето на дънки при температура 110 градуса.

Малко спасяване - ако панталоните не са нови и коленете са леко опънати при носене, не е необходимо да ги перете всеки път.

Дънките са нещо, което винаги ще бъде в тенденция. А правилната грижа ще удължи живота на любимите ви панталони.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно