Пет храни, които носят щастие

3646
Пет храни, които носят щастие
Снимка: iStock/Guliver

Има някои храни, от които се чувстваме по-добре. Споделяме с вас пет храни, които могат да ни помогнат да подобрим щастието си. 

1. Ядки

Ядките са със забележителна хранителна стойност, често съдържащи големи количества магнезий, селен и фолиева киселина. Някои ядки съдържат аминокиселината тирозин, която допринася за създаването на невротрансмитера допамин, активиращ вашата система за удоволствие. Яжте само няколко бразилски ядки на ден и ще видите промяна. 

10 неща, които да направите сами в търсене на щастието

Никой няма да поднесе щастието в живота ви на тепсия. Трябва сами да се преборите за него и да го откриете, а в тази статия ние ще ви п...

2. Банани

Друг бърз начин да станете щастливи е да вземете банан. В допълнение към жълтата си жизнерадост, бананът е зареден с витамини и минерали като магнезий, калий, цинк, В6 и витамин С. Бананите също са пълни с триптофан. Ако имате проблеми със съня, опитайте да приготвите бананов чай ​​и улеснете пътя си в сън.

3. Овесени ядки

Овесените ядки оглавяват списъка за закуски, защото съдържат сложни въглехидрати, които увеличават абсорбцията на серотонин, желязо, В6, магнезий и хром. За да започнете почивния си ден правилно, вземете купа, покрита с резени банан и ядки за допълнителна полза. Това хранене ще стабилизира нивата на захарта и ще повиши допамина. Ще бъдете сити по-дълго и настроението ви ще бъде равномерно. Овесените ядки са особено полезни, ако сте склонни към промени в настроението.

Подправката, която привлича късмета право към нас

От дълго време насам солта не се приема единствено като подправка в кулинарията. Тя бива използвана при направата на десетки маски за к...

4. Риба

Мазната риба е пълна с Омега 3 мастни киселини, както и с витамини D, B6 и B12. По-специално омегите отделят допамин, за който някои казват, че е подобен на това да бъдеш интимен с някого. Ако искате да се почувствате добре тази вечер, опитайте да приготвите сьомга или бъдете авантюристични и опитайте португалска скумрия.

5. Агнешко

Докато ароматът от сочна пържола може да предизвика слюнкоотделяне, ще получите още по-голямо настроение от агнешки бут. Източникът на желязо е идеален и се усвоява по-лесно от организма от другото червено месо. Агнешкото също е супер богато на цинк, B6, B12 и магнезий. Съдържа и конюгирана линолова киселина (CLA), която противодейства на ефектите на стресовия хормон кортизол. Ако все още не сте ценител на агнешкото, ето 55 агнешки рецепти, които да опитате.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

8 вредни комбинации от храни, които ядем ежедневно

Как се пише: известна или извесна?

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com