Пет начина как да овладеем негативните си емоции бързо

7167
Пет начина как да овладеем негативните си емоции бързо
Снимка: Pexels

Ако сте от избухливите хора и искате да се научите как да контролирате емоциите си, то тази статия е точно за вас. Ще разгледаме пет начина чрез, които да овладеете гнева си: 

1. Не реагирайте веднага

Реагирането незабавно на емоционални задействания може да бъде огромна грешка. Със сигурност ще кажете или направите нещо, което определено ще съжалявате по-късно. Опитайте се да поемете дълбоко въздух и да успокоите истеричния импулс. Продължете да дишате дълбоко няколко минути, докато усетите как мускулите ви се отпускат и сърдечната честота се нормализира. Докато ставате по-спокойни, опитайте се да осъзнаете, че тази ситуация е само временна.

2. Заменете мислите си

СЛАБОТО място на всяка една от ЗОДИИТЕ (Част 1)

Всеки човек си има слабо място, което го прави уязвим и е нещо, което обикновено крие от останалите. Когато обаче стане ясно кое е слаб...

Отрицателните емоции карат негативните мисли да се появят отново. Винаги, когато трябва да се сблъскате с емоция, която ви кара да чувствате или мислите нещо лошо, изхвърлете го от съзнанието си и го снабдете с друга мисъл. Можете да мислите за някой, който ви прави щастливи или да си спомните събитие или ситуация, които са ви накарали да се усмихнете. Ако позволим на емоциите си да диктуват начините, по които трябва да живеем живота си, това може да доведе до безпокойство и депресия. Дори може да има отрицателно въздействие върху нашето здраве и отношенията ни.

3. Намерете здравословно бягство

След като емоцията ви бъде обработена, ще трябва да я освободите по здравословен начин. Емоциите никога не трябва да бъдат потискани. Трябва да се обадите на някого или да отидете да видите някой, на когото имате доверие, и да му кажете какво се е случило. Изслушването на различно мнение от вашето развива вашата информираност. Например можете да откриете автентичното си аз и да се научите как да контролирате емоциите си чрез писане. Можете да създадете своя собствена „Честита книга“ и да я напълните с вълнуващи и спокойни спомени. Можете да запишете вдъхновяващи цитати до снимки от различни щастливи моменти, които сте имали в миналото. Тази дейност ще ви помогне да освободите съществото си от всякакви потиснати чувства и е чудесна техника за управление на гнева.

4. Бъдете наясно и прощавайте емоционалните си задействания

Вашите емоционални задействания може да са вашият най-добър приятел или дори членове на вашето семейство.

Заспиването в лошо настроение подсилва негативните емоции

Лягането в лошо настроение може да доведе до засилване на негативните спомени в мозъка, давайки научно обяснение на старата поговорка, ...

Опитайте се да избягвате токсичните хора, дори ако ги обичате.

Толкова е трудно да контролираме емоциите си, когато прекарваме време с хора, които натискат бутоните ни по грешен начин.

Опитайте се да им простите! Когато извините някого, вие се откъсвате. Вие се изключвате от негодуванието, ревността, завистта или яростта във вас.

5. Погледнете по-голямата картина

Всяко събитие в живота ни, било то добро или лошо, е част от по-висша цел. Мъдростта е това, от което се нуждаете сега! Трябва да можете да анализирате миналото и да извадите смисъла на дадена ситуация. Може да не го разберете от самото начало, но след известно време ще можете да видите по-голямата картина. И тогава ще разберете, че във всичко, което правим, има крайна цел. Самоконтролът не е толкова труден за постигане, колкото си мислим. Емоциите могат или да управляват живота ни, или ние да ги контролираме. Притеснението за всичко и загубата на нерви водят до много нещастен живот. В крайна сметка те ще ви причинят повече стрес и ще навредят на вашето здраве. В крайна сметка всички усилия, които ще положите, за да контролирате негативните си емоции, всъщност ще ви научат, че зависи от вас да решите дали се чувствате добре или не.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com