Пиер Карден ще построи 255-метров дворец във Венеция

5862
Пиер Карден ще построи 255-метров дворец във Венеция

Френският стилист и бизнесмен Пиер Карден, който е от италиански произход, пристигна във Венеция, за да представи проекта си "Дворец Светлина" - кула, висока 255 метра, която той иска да построи до три години върху индустриален терен на брега на прочутата лагуна.

"Искам да предложа на Венеция голяма градина за вечни времена", заяви дизайнерът, който приближава 90-те години. Той пристигна на пресконференция, на която представи проекта, с електрически автомобил последен писък на модата. Общо 65 етажа ще бъдат построени в Порто Маргера, индустриалното пристанище на Венеция, в парк от около 40 хектара, включващ в момента изоставени заводи, които ще трябва да бъдат сринати. "Аз съм еколог, зеленото е моят цвят", заяви Карден.

"Строежът ще бъде завършен за три години, за да бъде готов за световното изложение в Милано през 2015 г.", допълни той. Комплексът е представен като скулптура, състояща се от шест диска, поставени един върху друг на интервал от 35 метра, и поддържани от три кули с различна височина. В този "вертикален град" ще се помещават жилищни сгради, хотели, ресторанти, изследователски центрове и спортни съоръжения на обща площ от 250 000 кв. м. Общият бюджет на проекта възлиза на между 1,5-2 милиарда евро.

"Проектът ще създаде минимум 5000 работни места", заяви Карден, който поверил техническото му управление на племенника си, италианския инженер Родриго Базиликати.

Редактор: Бойко Пеев

Венеция като Атлантида

Венеция се отправя към съдбата на изчезналата Атландида. Отдавна е известно, че "плаващият град" потъва, но ново изследване на учени от...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com