Пингвин плува 8000 км всяка година, за да види спасителя си (ВИДЕО)

11277
Пингвин плува 8000 км всяка година, за да види спасителя си (ВИДЕО)
Снимка: TV Globo

Пингвин плува 8000 километра всяка година, за да иде при бразилеца, който го е спасил от петролно петно преди 5 години, пише "Дейли Мейл".

През 2011 г. Жоао Перейра де Соуза намира умиращ, покрит с нефт, пингвин върху скала до родното му село в близост до Рио де Жанейро. 

В училище я наричали грозната Мария, но вижте какво се случва след това (СНИМКИ)

21-годишната Мария Перо по време на цялото си обучение търпяла тормоз от връстниците си. В училище я наричали Грозната Мария, но днес т...

Пенсиониралият се зидар прибира страдащото животно в дома си, където почиства перата му и ежедневно го храни с риба, за да му помогне да се възстанови. Седмица по-късно Жоао решава, че е време да пусне Диндим, както го кръщава, обратно в морето. За негова изненада пингвинът отказа да си тръгне и остава с него цяла година. След като сменя перата си, птицата изчезва.

"Обичам пингвина като мое собствено дете и вярвам, че и той ме обича", споделя мъжът.

Няколко месеца по-късно Диндим се завръща при спасителя си. Пингвинът намира Жоао на плажа и го следва до дома му. И това се повтаря до ден днешен. Пингвинът прекарва осем месеца от годината със стареца, след което изчезва навътре в океана. Смята се, че всяка година Диндим плува по 8000 км, за да се върне и изкаже благодарността си към човека, спасил неговия живот.

Зловещи паранормални истории, които никой не може да обясни

Започваме нашето паранормално пътешествие с така мечтаните дълги плажове на Хаваи. Като цяло, този щат е пълен със странни поверия и о...

"Беше с мен в продължение на 11 месеца и след това изчезна. Всеки казваше, че няма да се върне, но той ме посещаваше всеки път за последните пет години. Той пристига през юни и тръгва през февруари и с всяка година става все по- нежен и по-щастлив да ме види.", допълва Жоао.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com