Под булото: Екзотиката на арабките

9850
Под булото: Екзотиката на арабките
Снимка: https://pixabay.com

Може би сте любопитни какво се крие под забраденото лице на арабките? Дали жените, които крия лицето си са по-красиви от очакваното или са си съвсем нормални като другите хора. В последно време все по-често жените се престрашават да махнат забрадките от лицето си. Само че това е възможно само с изричното съгласие на техния съпруг. Трябва им разрешение, за да направят подобна стъпка. За да сме по-конкретни е добре да ви кажем, че се срещат няколко разновидности на мюсюлманското облекло.

На първо място това е бурката. Тя е създадена с цел да покрие цялото женско лице и тяло, като е оставен малък отвор за очите, покрит с мрежа. В превод бурка значи завеса, перде. В Пакистан и Афганистан можете да видите такъв тип облекло, като до 2001 година е било задължително за всяка жена.

Чадрата се различава от бурката, защото при нея лицето остава цялото открито. Като цвят не е задължително да е в черно, може да бъде и в бяло.

Никабът пък е вид кърпа, която прикрива лицето чак до очите на жената. Прието е да се носи и в Европа, като най-често се наблюдава да го носят мюсюлманките, избягали от военните действия в Европа.

Хиджабът представлява шал, който закрива само главата. Той се носи заедно с рокля с тъмен цвят, която покрива плътно цялото тяло. Това не се води строго облекло, защото има много елегантни рокли. Тук ръцете са открити, а обувките са стилни и елегантни, виждат се много ясно.

А сега може би е време да отговорим на въпроса ви дали под тези облекла, които скриват части или цялото женско тяло се крие красавица или пък отдолу е съвсем обикновена жена? Може би нежна и красива, а може би груба и невзрачна?

Всъщност можете да се ориентирате основно по лицето й. Понякога то е идеално гримирано, кожата й ухае приятно, което е предпоставка, че жената е хубава и добре поддържана. Очите са подчертани, веждите й са добре гримирани. Но това е всичко, което можете да видите като странични наблюдатели.

Само у дома арабките имат право да носят всекидневно облекло. Любопитно е да се каже, че те си имат специални рокли за обличане вкъщи, които подчертават извивките на тялото им. Позволено им е да носят панталонки, фланели и дори къси гащи. Ако ходят на плаж и искат да поплуват, на тях им се разрешава да си сложат бански, които се наричат буркини. Те са по-специални от обикновените бански, които сме свикнали да виждаме при другите жени.

Когато една жена, която е живяла на Изток отиде в чужбина и се престраши да се покаже цялата на публично място, страната, в която е родена я осъжда и дори започва да я следи. Доста такива смели жени им се налага да емигрират, за да избегнат съд и затвор. Когато са в чужбина и махнат своето було от себе си, те автоматично губят права да се завърнат в своята родина. Но пък се радват на свободата си и щастието да покажат своята красота.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com