Подарък за учителка за 8 март – 5 оригинални идеи, с които ще докоснете сърцето ѝ

5601
Подарък за учителка за 8 март – 5 оригинални идеи, с които ще докоснете сърцето ѝ
Снимка: iStock

Свобода, мама, учител – трите най-важни думи в живота ни, тези, от които той започва и тези, без които той е празен и изчистен от съдържание. Само няколко дни след националния ни празник, деня, в който до името България гордо изписваме СВОБОДНА, ни очакват не по-малко силни трепетни вълнения в деня на майката и жената – 8 март, в който неумелата детска рисунка с надпис „обичам те, мамо“ се превръща в най-ценния подарък на света за вас, в най-цветния и мил спомен, които пазите в сърцето и в шкафчето си до старостта. Празникът е подходящ да зарадвате и учителките на децата си, онези, които са държали малките им пръстчета, за да изпишат за вас „обичам те“. Внимавайте обаче с подаръка, който ще изберете. Той не следва да е материален, а да вълнува сърцето, така, както малката детска картичка с изрисувана къща, килната към градината, и коминче, което а-ха ще падне, е шедьовър за вас, по-ценен от картините на най-великите художници. Какъв подарък за учителка за 8 март да изберете, за да оставите следа в сърцето ѝ, да го докоснете и да се напълнят очите ѝ със сълзи от щастие и гордост от ученика ѝ?

Кой е най-добрият подарък при ходене на гости?

Подарък за учителка за 8 март

1. Сътворено от ръце и сърце

Както казахме, забравете за скъпите подаръци, магазините и стоките, които се предлагат там. Сътворете нещо с ръцете си. Специално за нея. Включете в направата му задължително и детето, което тя обучава. Ако можете да плетете – направете ѝ красив шал и вплетете послание за топлина и обич в него, ако рисувате, пресъздайте уважението пред труда ѝ, ако пишете, посветете ѝ стих. Заедно с вашето малко съкровище направете нещо уникално, което ще се превърне в най-прекрасния и запомнящ се подарък за учителка за 8 март.

2.  Вкусно творчество

Ако нямате скрити умения и таланти, вероятно поне може да правите сладки. Споделете време с детето си в кухнята и сътворете меденки или други дребни сладки, които могат да бъдат украсени тематично и надписани. За надписите може да потърсите готова украса или помощ от сладкар. Това сладко бижу със сигурност няма да бъде изядено. То ще стои с гордост на витрината на учителката като медал, като огромна награда за труда ѝ, така че вкусът наистина ням значение, бъдете сигурни.

3.  Време заедно

Ако имате общи теми или поне се познавате, поканете я да сподели ден или час с вас и детето на ледената пързалка, на театър или където решите, че ще ѝ бъде забавно. Със сигурност ще изградите топла връзка и спомени, които ще оставят следа дълго, след като детето е пораснало, а тя е остаряла.

Тези зодии обичат да правят екстравагантни подаръци!

4.  Нейна мечта

Когато обмисляте подарък за учителка за 8 март, помислете има ли тя мечта, която може да сбъднете. Знаете писателят, с когото мечтае да се срещне, любимият изпълнител или просто, че би желала децата да са по-отговорни към природата и света. Ако сте решили да я усмихнете, няма пречки пред вас. Дори любимият изпълнител да не може да я поздрави лично, нищо не пречи да  положите усилия да свържете с него онлайн и да запише кратък поздрав. Този подарък ще помни завинаги.

5. Простичкото „благодаря, обичам ви“

Изречено от детето пред целия свят, е добре де, пред целия град, изписано с балони, написано в социалните мрежи или върху снега пред панелния ѝ блок – това е съкровище, което тя ще пази до дълбока старост в сърцето и душата си. Защото най-скъпите неща, важните, онези, които оставят завинаги следа, всъщност не могат да се пипнат и не струват нищо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: съкровено или съкровенно?

Какво трябва да знаете за живота на вече събудилите се кърлежи?

6 психологически лайфхака, които работят твърде добре във ваша полза

Ако искате да живеете до 100 години, пийте тази чудотворна напитка всеки ден

Малко известни факти за морковите, които ще ви изумят

Фина пролетна билка с интересни ползи за организма

Зодиите, които имат невероятни умения да флиртуват

Кога се празнува Летен Никулден?

Защо котката ви тъпче с лапи: 3 причини, които ще ви изненадат

8 известни израза, чието значение разбираме погрешно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com