Подходящи породи кучета за мързеливи стопани

18702
Подходящи породи кучета за мързеливи стопани
Снимка: Pixabay

Повечето кучета обичат игрите на открито и разходките. За тях се изисква отделянето на много време, но не са много хората, които могат да си позволят това. 

Ако вие сте заклет любител на кучета, но сте твърде зает с ангажиментите си или сте от по-мързеливичките и не ви допада шляенето по парковете, това не пречи все пак да си имате кученце. Просто изберете една от следните породи:

1. Мопс

Схватливи, симпатични, чудесни приятели... и изключително мързеливи. Няма да ви отнемат много време при ежедневното извеждане.

2. Чау-чау

Ако обичате големите кучета и имате място да го отглеждате, но и без задължителните 60 минути за разходка, побързайте да си вземете този приказен китаец.

3. Болонка

Не трябва да ги бъркате с клишето "куче за блондинка", защото имат своя ум и интелект. Ще бъдат ваш верен приятел дори и без дългите разходки.

4. Блъдхаунд

Това е рядко срещана у нас порода. Кучето с удоволствие ще ви придружи по време на лов, но няма да иска от вас ежедневните километрични походи, както при други ловни кучета.

5. Староанглийска овчарка

Още една порода едро куче, която не изисква дълго водене. Те са весели и лоялни животни, но не бързайте с вземането на този домашен любимец, ако нямате просторна къща или апартамент-гигант.

6. Английски булдог

Този симпатяга много бързо ще ви задърпа към вкъщи, когато излезете. Предпочита да лежи на диванчето или да се гушне в скута ви, отколкото да тича безцелно измежду някакви си там други четириноги. Същото може да се каже и за френските булдози, които са също толкова чаровни, но с по-малки размери.

Обучават кучета да подушват рак на простатата жлеза

Кучетата могат да открият най-агресивните форми на рак на простатата и биха могли да помогнат за разработването на „роботизиран н...

7. Басет

Той ще мята ушите, ще подскача от лудост, когато ви види да се прибирате, но не за да бъде изведен навън, а за да бъде със самите вас, защото много ви обича.

8. Кавалер Кинг Чарлз шпаниол

Съвсем нормално е някой да са родени аристократи, да си мързелуват у дома на топличко, а не да тичат като луди из парковете и улиците. Точно такава порода е този Кавалер!

9. Шар пей

Сеул ще тества домашни котки и кучета за COVID-19

Властите на столицата на Южна Корея стартират тестване за коронавирусна инфекция на домашни котки и кучета със симптоми на болестта. То...

Още един китаец, подходящ за мързеливците /не се обиждате, нали? :)/. Шегите настрани, но на този красавец животът му наистина преминава лежерно. Ако си мислите, че ще гони топките и пръчките по поляните, със сигурност сте объркали породата.

10. Булмастиф

И този готин британец харесва уюта на дома и меките завивки и въпреки големия си размер, не изисква дълги престой навън.

В заключение:

Каквато и порода куче да си вземете, най-важното е да подходите сериозно към него и добре да прецените имате ли времето, финансите и силите да го гледате. Те не са плюшени играчи, а съвсем пълноправни членове на семейството и е нормално да си искат своето - храна, профилактика, грижи за здравето и много други. Разбира се, те ще ви се отблагодарят с много много любов!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com