Подпийнал норвежец заспал на лентата за багаж

11529
Подпийнал норвежец заспал на лентата за багаж

Римското летище Фиумичино защити процедурите си за сигурност, след като пиян норвежки турист заспал на лентата за багаж и изминал 48 метра преди да бъде засечен от скенер.

36-годишният норвежец, чието име не се съобщава, пристигнал на международния терминал на най-натовареното италианско летище в края на миналия месец с раница и кен с бира в ръка. Той трябвало да се чекира за полет до Осло и когато видял, че няма служител на гишето, го прескочил и потънал в дълбок сън на багажната лента с раницата до себе си.

След като лентата започнала да се движи, нищо неподозиращият турист пропътувал 15 минути през багажната зона на Терминал 3 преди служителите да забележат рентгенова снимка на тялото му, свито на кълбо в поза ембрион. Норвежецът спал през цялото време на инцидента и летищните полицаи трудно успели да го събудят, след като били повикани, за да разследват случилото се.

Високопоставен представител на полицията на летище Фиумичино заяви, че инцидентът не разкрива никакви слабости в сигурността на терминала и това не е първият подобен случай с пияни или хора с психологически проблеми, предаде БГНЕС.

"Обикновено нещо такова се случва веднъж в годината и ние сме нащрек. В този случай бяхме уведомени, веднага се мобилизирахме и предприехме действия", обясни представителят на силите на реда.

"Невъзможно е да се избегне подобно положение, ако няма служител на гишето за чекиране на багаж", заяви друг полицай пред в. "Република".

Полицаите откарали туриста в близка болница заради излагането му на силните рентгенови лъчи, след което го предали на прокуратурата за причиняване на тревога на летището. Разследването продължава.

Редактор: Калина Здравкова

Хем пиян, хем гол, хем свещеник

Католически свещеник от Диърборн, щата Мичиган, получи постоянна забрана да проповядва, след като шофира автомобил в нетрезво състоян...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com