Погрижете се за ноктите си в домашни условия

4568
Погрижете се за ноктите си в домашни условия
Снимка: JillWellington / Pixabay

Мнозина, независимо дали предпочитате акрилни нокти, шеллак или просто маникюр с гел – често пъти се доверяват на маникюристите и оставят цялата работа на тях. И така, какво правите, когато няма салон, в който да отидете? Как се грижите за ноктите си? Експерти споделят за опциите какво да правите, ако вие трябва сами да се грижите за ноктите си.

1. Как да укрепите и да накарате ноктите си да растат

Предимства и недостатъци на използването на хибридни лакове

Много жени мечтаят да имат красиви и здрави ръце. Ето защо хибридните лакове се използват все по-често за перфектен маникюр и педикюр. ...

Като начало, това, което влагате в тялото си, има много общо със здравето на ноктите ви. Приемът на вода и храната имат много общо със здравината на ноктите ви. Има няколко продукта, които имат роля в тяхното укрепване. Продуктите, съдържащи калций и протеини, имат жизненоважни съставки, които помагат за укрепване на ноктите в допълнение към менюто и приема на вода. Най-добрият начин да започнете да се грижите правилно за ноктите си е да се съсредоточите върху здравината и растежа, защото често слабите нокти водят до счупване и нацепване.

2. Погрижете се за кожичките си

След правилната грижа за здравината и растежа на ноктите ви е само първата стъпка, грижата за вашите кожички е също толкова важна, ако не и повече. През следващите няколко седмици кожичките ви ще растат. Ако нямате масло за кожички в дома си, използвайте този стар трик: вземете зехтин и го нанесете около кожичките си. Това ще ги поддържа овлажнени. Нанесете вечер преди лягане, за да може да действа през нощта, докато спите. Кожичките могат да бъдат супер деликатни, но тъй като предпазват растежа на ноктите ни от бактерии, те са съществена част от грижата за ноктите.

3. Овлажнявайте ръцете си

Ето как да подобрите здравето на ноктите си

Всяка жена би се зарадвала на един добре изработен, красив и здрав маникюр или педикюр. За съжаление той почти не се задържа върху слаб...

Ръцете ви са съществена част от грижата за ноктите. Сега повече от всякога миенето на ръцете е по-наложително, което може да доведе до изсушаване на кожата. Най-добрият начин да се справите със сухите ръце е да ги поддържате овлажнени. Основният съвет е да използвате лосиони, които харесвате, създавайте смеси от масла, на които кожата ви реагира най-добре.

4. Как да си направим маникюр у дома

Ако не желаете просто да поддържате ноктите си само с няколко укрепващи средства и масла, тогава можете да си направите маникюр у дома. В този случай се нуждаете само от четири елемента, за да го опростите: псъчна пила 180 е идеална за оформяне на ноктите, буфер пила и комбинация от основно покритие и лак. Заложете на полупрозрачен цвят за шикозен маникюр. Поддържането на шик е вечна тенденция, с тези продукти в уюта на вашия дом ще постигнете ефекта на перфектната салонна манипулация и можете да го направите безупречно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Стихотворение за 24 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 24 април 2024

Таро хороскоп за 24 април 2024

Днес тези три зодии отварят нова страница в живота си

Ето какво трябва да знае всеки стопанин на куче: Могат ли кучетата да ядат домати

Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни
Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Бог извикал всички хора и на всеки човек връчил кръст, който той трябва да носи до последния си дъх. Посочил им пътя на живота и благословил да вървят...