Поливайте цветята си с кубчета лед! Ето какви ползи носи този метод

13810
Поливайте цветята си с кубчета лед! Ето какви ползи носи този метод
Снимка: Pixabay.com

Виждаме как нашите растения увисват и предполагаме, че трябва да са жадни, поливаме ги, след това плачем, докато те продължават да умират, без да знаем, че докато показваме любовта си, като наливаме вода в саксията им, всъщност ги удавяме до смърт.

Това е капан, в който хората толкова често попадат. Но има всякакви скъпи продукти и странни хакове ( тампони в почвата , например) за решаване на проблема с преливането.

Може ли тайната да се крие в кубчета лед?

Да, много любители на растенията са изхвърлили лейките в полза на кубчетата лед, избирайки да напояват растенията си, като просто поставят кубчета лед върху горната част на почвата на растението.

Това не е нов метод за поливане на стайните растения.

Една капка йод и мушкатото ще е неузнаваемо

Мушкатото е едно от онези растения, които не се нуждаят от кой знае колко грижи, за да красят дома ви. Това цвете не само създава настр...

Идеята е проста: използването на кубчета лед означава, че водата се абсорбира с една идея по-бавно, което позволява на растението постепенно да попие течността, докато кубчето се стопи.

Това има смисъл на теория, но дали трикът с кубчета лед всъщност е мъдра идея? Или това ще е поредният начин да изпратим нашите листни приятели в ранен, подгизнал гроб?

Експертът по градинарство и грижа за растенията Гена Лорейн от Fantastic Services казва, че методът може да бъде „доста полезен“.

Основната полза от поливането на вашите растения с кубчета лед е, че намалявате възможността да ги преполеете. Този метод с кубчета лед ще помогне да се предотврати всяко безразборно преливане на вода, а също така помага на корените, като им дава достатъчно време да абсорбират влагата. Кубчетата лед също са идеалният метод за поливане на труднодостъпни растения като висящите.

Експертите отбелязват, че този метод трябва да се използва само за растения в големи саксии, така че кубчетата лед да не докосват директно растенията, а само почвата.

Засадиха 1100 бегонии с различни цветове в Градския парк на Асеновград (СНИМКИ)

Хиляди цветя бяха и предстои да бъдат засадени из различни зони на Асеновград. А в Градския парк вече има оформени и цветни фигури. Там...

Просто поставете два до три кола в почвата, за да направите дълги дупки, достигащи до средата на саксията. След това поставете голямо кубче лед върху всяка дупка и това е достатъчно, за да поддържате повечето растения през седмицата.

Растенията мразят огромните температурни колебания, особено в корените си. Студът от кубче лед може да убие вашите растения, ако влезе в пряк контакт с тях.

Отново имате важната бележка за това да не позволявате на вашите кубчета лед да влизат в директен контакт с вашето растение - така че ако все пак сърцето ви кара да опитате тази техника, поне се уверете, че кубчетата лед не са позиционирани точно до растението и има място за разтопяване в саксията.

Въпреки че много хора твърдят, че методът с кубчетата лед работи за техните растения, някои специалисти смятат, че „коренният удар“ може да се случи под повърхността на почвата и че предполагаемите ползи от трика просто не си струват риска.

Някои издръжливи растения може да са достатъчно жилави, за да се възползват от този метод на поливане, но по-деликатните няма да оцелеят със сигурност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците

Експерт: Струва ли си да купувате по-скъп шампоан?

Експерт: Качественото месо се познава още в магазина по това

Досега сте яли сиренето грешно - ето как е правилно

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com