Полът на детето зависи от околната среда

22328
Полът на детето зависи от околната среда

Полът на нероденото дете може да варира в зависимост от околната среда. Става въпрос за биологичните механизми, които гарантират оцеляването на видовете. Според Сара Прик от Изследователския център по биология към Австралийския национален университет, в подкрепа на тази теория учените са провели изследвания върху птици, влечуги и бозайници, предаде КРОСС.

Прик и неин колега експериментирали върху птици, най-вече върху сипката. Тези птици са много чувствителни към всякакви промени в качеството на храната. Те произволно разделили 56 женски в две групи, в зависимост от качеството на храната.

Най-готините бебешки имена през 2012

Най-горещите бебешки имена за тази година – тези, отчели най-висока популярност през първите шест месеца на 2012, са наистина изу...

След 12 седмици на птиците бил направен кръвен тест. Като цяло, както преди, така и след експеримента, птиците са здрави. Въпреки това обаче, диетата била засегнала потомството им.

Птиците, които са били хранени по-лошо, в последствие са родили мъжки. Мъжете са по-малко податливи на липса на хранителни вещества, коментираха учените. Това подсказва, че майките са по-склонни от бащите да повлияят на формирането на пола на детето.

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com