Поставете себе си на първо място във връзката и тези пет неща ще се променят

2414
Поставете себе си на първо място във връзката и тези пет неща ще се променят
Снимка: iStock/Guliver

Много хора винаги гледат тяхната половинка да е добре и щастлива. Това е чудесно, но трябва да имате предвид, че така вредите на самия себе си.

Нека видим кои пет неща ще се променят веднага щом бъдете лек егоист и започнете да отстоявате себе си във връзката: 

1. Сексуалното удовлетворение ще се увеличи

10 признака, че обичате себе си

Да се научите да обичате себе си е най-важното умение. Само, когато почувствате любов към себе си, може да очаквате другите да ви прием...

Двойките, ангажирани по-често в секс, са по-склонни да постигнат оргазъм. Те дори стават по-сексуално авантюристични и освен това общуват повече за секса. Това не само е добре за връзката ви, но е и за цялостното ви здраве.

2. Уменията за комуникация ще се подобрят

Двойките се чувстват по-склонни да общуват повече, когато се грижат за себе си. Когато започнат да говорят за своя ден помежду си, единият човек става говорител, а другият е слушателят. Като говорят и се редуват, и двамата се чувстват чути във връзката.

3. Удовлетворението от кариерата се увеличава

Проучванията установяват, че хората, които практикуват самообслужване, се чувстват по-доволни от работата си. Така че, когато двойките практикуват самообслужване заедно, и двамата се представят по-добре на работа. Двойка с добър план за самообслужване показва подобрение в нагласите си.

Пет знака, които издават, че мъжът е егоист

Всяка жена иска да бъде обичана, уважавана и нейното мнение да бъде ценено. И не само в ежедневието, но и в интимните контакти.  ...

4. Намалява стреса и води до по-добро здраве

Нездравословните отношения причиняват и продължават да създават стрес в партньорството. Добрият план за самообслужване, който практикувате с партньора си, ще намали стреса в живота ви. В началото може да почувствате, че нямате време за план за самообслужване. Но когато започнете такава, ще откриете, че имате повече време. Проучванията са установили, че стресът е убиец номер едно там. Когато имате план за самообслужване, с който се занимавате ежедневно, ще имате по-добро здраве. Това означава намаляване на заболяването за вас и вашия партньор.

5. Ще се забавлявате повече заедно

В началото на връзката забавлението често е приоритет. Но с течение на времето се движи все по-надолу и по-надолу в списъка. Купувате къща, имате деца и получавате повишение на работното място. Следващото нещо, което знаете, забавлението се изплъзна. Това е често срещано при двойките, които виждам в моята практика. Трябва отново да дадете приоритет на забавлението във връзката си, защото е вярно това, което казват: Двойките, които се забавляват заедно, остават заедно. Затова изберете някои идеи и навици за самообслужване, които можете да започнете днес с партньора си. Правейки това, вие ще се чувствате по-добре, емоционално и физически. Не е нужно да разбивате банката. Започнете от малко като четете книга заедно или отидете на разходка заедно. 

Сега, след като знаете как да поддържате здравословна връзка, като се научите как да се грижите за себе си, можете да намалите стреса в живота си и да водите щастливия и успешен живот, който винаги сте искали с партньора си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com