Повиши либидото с тези храни

1668
Повиши либидото с тези храни
Снимка: iStock

Някои храни са като сексуално гориво. Те осигуряват вещества, без които дори при добри намерения желанието изчезва. Помогнете си с тези храни, ако начинът ви на живот е подтиснал пламъка.

Повечето от нас живеят под стрес, полезните съставки се изразходват с ускорени темпове. Как да захранваме изтощеното тяло, така че сексуалният живот да не умре? Не забравяйте, че качеството му зависи не само от апетита към самия секс, но и от цялостното представяне на тялото, фитнес и накрая от плодовитостта. Дори нарушеното производство на сперма също може да ви обезсърчи, защото какво ще стане, ако духът е нетърпелив, когато тялото е меко...

6 храни, които повишават либидото

6 храни, които повишават либидото Начинът, по който се храним е важен както за физическото, така и за психическото ни здраве. Всеки е...

Стриди - за задвижване и подпомагане на циркулацията

Стридите почти винаги се появяват в списъка на основните афродизиаци. И не става дума само за асоциативния им външен вид. В стридите има много повече цинк от повечето други храни.

Цинкът допринася за повишаването на нивата на тестостерон и повишава либидото. Цинкът също играе ключова роля в производството на сперма и подпомага циркулацията.

В допълнение, стридите съдържат и аспарагинова киселина, която освобождава не само гореспоменатия тестостерон, но и естроген, което ни дава удивителен хормонален коктейл.

Зелени листни зеленчуци - фолиева киселина, супер плодовитост

7 храни, които могат да убият либидото ти

На среща много от нас с нетърпение очакваме вкусното хранене с партньора си, последвано от секс, който (надяваме се) е много вълнуващ. ...

Салати и зелени? Не, това не е храна за зайци. Зеленолистните зеленчуци съдържат значителни количества фолиева киселина, супер хранително вещество, което засяга много аспекти на сексуалността, от плодовитостта до работата на органите по време на полов акт.

Продуктите, съдържащи фолиева киселина, се препоръчват задължително за тези двойки, които мислят за деца. Бъдещите майки трябва да ги приемат в големи количества още 3 месеца преди зачеването. Фолиевата киселина осигурява правилното развитие на невралната тръба на детето още в утробата. Господата също не са освободени от консумацията й, защото тя е отговорна за качеството на спермата. Проучванията показват, че мъжете, чиито диети са с ниско съдържание на този витамин, произвеждат по-малко сперматозоиди. Фолиевата киселина се намира например в марулята, спанака, зелето, брюкселското зеле и броколите. Струва си да посегнем към горното, дори ако все още не мислим за продължаване на рода.

Мазна риба - инжекция с желание

Сьомга, скумрия, сардини, риба тон, херинга - тези риби трябва да бъдат включени в менюто ви. Омега 3 мастни киселини: DHA и EPA, съдържащи се в мазната риба, повишават нивото на допамин в мозъка - хормон, който допринася за възбудата. Така те подтикват най-сексуалния човешки орган: мозъка.

Тези мазнини също така поддържат тялото, така че то да остане годно и да отговаря на задачата по време на полов акт, което ни позволява да изпълним желанието, създадено в мозъка. Лекарите са съгласни: „това, което е добро за здравето на сърцето, е добро и за сексуалния ви живот“. 

Жените всъщност имат по-силно либидо от мъжете

Мъжете по традиция са смятани за по-големи сексуални мераклии. Ново проучване обаче поставят под въпрос това широко разпространено схва...

И не може да се отрече, че мазната риба, богата на омега 3 мазнини, действа като балсам за сърдечно-съдовата система, предотвратява образуването на кръвни съсиреци и нарушения на сърдечния ритъм.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com