Предметите у дома, които неусетно ни нанасят непоправима ВРЕДА

19536
Предметите у дома, които неусетно ни нанасят непоправима ВРЕДА
Снимка: Pexels

Технологиите се развиват доста бързо в днешно време и се появяват какви ли не нови удобства за нашите домакинства. От модернизирани електроуреди до специални сервизи и прибори – разнообразието е огромно. Въпреки че всички тези иновации се правят за наше улеснение и удобство, те имат и своите негативни ефекти. Учени доказват, че някои електроуреди вкъщи вредят на здравето ни чрез радиацията и електромагнитните полета. Понякога се случва да изпитваме главоболие, безсъние, появяват се алергии – за това може да са виновни някои от уредите ни. Нека видим кои от тях нанасят най-голяма вреда:

Климатик

Климатикът определено е един от най-важните уреди в дома. При зимно време той ни топли, а при лятно – охлажда. Но радиацията, която той излъчва, е стотици пъти по-висока от нормалния електромагнитен фон. 
Препоръчваме ви да не стоите или лежите точно срещу климатика, когато е задействан. Стойте на поне 1,5 м от него. Най-добре е, докато работи да сте в друга стая. Препоръчваме ви при достигането на желаната температура да изключите устройството, за да не нанася директни щети върху вас.
Много е важно и почистването му. То трябва да става редовно и обстойно, за да не се напълни климатикът с бактерии и да ги разнася из въздуха, който дишаме.

Микровълнова печка

Не се препоръчва затоплянето на храни в съдове, направени от различни материали. Например не е полезно да притопляте храна в пластмасови кутии, тъй като при нагряване пластмасата отделя токсични вещества. 
Микровълновата радиация влияе най-вече на мъжете и по-конкретно – на семенната течност. Затова, докато тя работи, стойте далеч от нея.

Компютър, телевизор

Лаптопите формират собствено електромагнитно поле, затова не е препоръчително да ги държите в скута си. В спалнята е по-добре да нямате телевизор или компютър. Почивайте си редовно от работата с компютър, дори 5 мин са достатъчни. Те имат сериозно електромагнитно излъчване, което определено ни вреди, макар и да не осъзнаваме.

Пералня и съдомиялна машина

Тези уреди са много важни за домакинството, но електромагнитното им излъчване също е много високо. Поради тази причина, когато те са активирани, стойте на поне метър разстояние от тях. Избягвайте и къпането, докато са включени.

Хладилник

За никъде сме без хладилника, но той също има своите негативи. Мощни са и електромагнитните вълни могат дори да повлияят на състоянието ни. Има признаци и негативни ефекти като умора, безсъние, хормонални промени и др.

Мобилен телефон

Мобилните телефони винаги са много близо до нас, докато спим дори са точно над главата ни. Препоръчваме ви да зареждате телефона си далеч от вас. Тяхното електромагнитно излъчване влияе най-вече негативно върху мозъка, очите и нервната ни система. Редуцирайте използването му и то най-вече преди сън, защото именно в това се корени безсънието. 

Изхвърлете тези ПРЕДМЕТИ, ако искате да имате КЪСМЕТ

Във всеки един дом могат да бъдат открити предмети, способни да прогонят щастието и късмета. Никой не се замисля за тях, но те всъщност...

Предметите, които крадат от енергията на дома ви - изхвърлете ги веднага

Прахосмукачка

Прахосмукачката започва да излъчва много силни електромагнитни вълни чак след поне двучасова употреба и е опасна само в тези случаи. Надали ви се налага да почиствате толкова дълго с нея, но е важно да сте наясно и с това.

Енергоспестяващи лампи

Енергоспестяващите лампи създават електромагнитно и ултравиолетово лъчение, а учените потвърждават, че продължителното излагане на такава светлина е фототоксично, в резултат на което може да се достигне до нарушения при зрението и ретината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

9 правила за хранене след 40, които ще удължат младостта

С колко държави граничи Турция

Как да спрем да се притесняваме за всичко?

С колко държави граничи Германия

Колко са одите в цикъла "Епопея на забравените" на Иван Вазов?

Колко държави са разположени в Персийския залив?

Знаете ли кой орган произвежда инсулин

В кой ден от седмицата се прави прощъпулник

Кой държи нож в картината "Тайната вечеря" на Леонардо да Винчи

В коя европейска държава има цели 16 войводства

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com