Представиха първата напълно рециклируема външна топлоизолационна система

1895
Представиха първата напълно рециклируема външна топлоизолационна система
Снимка: Weber

Saint-Gobain Weber представи webertherm circle – първата напълно рециклируема външна топлоизолационна система (ETICS). Тя дава възможност съставните ѝ компоненти да бъдат разделени според типа им, след което да бъдат рециклирани или използвани повторно. Нулевите отпадъци при използването ѝ създават нови възможности за строителни дейности, при които се пестят ресурси с грижа за природата. През целия експлоатационен живот на сградата, системата покрива необходимите стандарти по отношение на издръжливост и стабилност, както всяка друга weber топлоизолационна система.

Всяка година в България за направата на топлоизолационни системи се влагат големи количества строителни материали. След време те се превръщат в отпадък, тъй като се използват само по веднъж. Това се дължи на факта, че различните компоненти обикновено не се изхвърлят разделно след демонтажа и по този начин се ограничава повторната им употреба в строителството. Този тип на работа е финансово необоснован и предизвиква много въпроси по отношение на екологичния ефект. В допълнение, предвид изискванията за енергийна ефективност на сградите, въпросът с оползотворяването на отпадъка при реновирането на фасадите става все по-важен.

САЩ са на водещо място по производство на боклуци в света

Светът произвежда над два милиарда тона твърди битови отпадъци всяка година – количество, което може да напълни над 800 000 плувн...

В Германия, например, за строителни дейности се изразходват около 5 млн. куб.м. изолационни материали и 100 млн. тона пясък голяма част, от които не могат да бъдат вложени в нов строителен процес. Затова Saint-Gobain Weber в Германия разработи системата webertherm circle, която има потенциал да се справи изцяло с това предизвикателство.

• Разделянето по тип и вид на различните елементи в системата, става възможно благодарение на специален разделителен слой с вградена стъклотекстилна армировъчна мрежа.

webertherm circle е изцяло минерална, премиум топлоизолационна система. Благодарение на специалния разделителен слой, съдържащ стъклотекстилна армировъчна мрежа, по време на демонтажа системата позволява различните ѝ пластове лесно да бъдат разделени един от друг. Така изолационният материал, дюбелите и повърхностния защитен слой се отделят от дебелослойна шпакловка и лепило-шпакловъчната смес, което позволява да се рециклират или използват повторно. По време на целия експлоатационен живот на сградата, системата покрива високите изисквания и всички европейски стандарти по отношение на издръжливост и стабилност, както всяка друга weber топлоизолационна система.

• Изцяло минерална висококачествена топлоизолационна система

В допълнение към възможността за рециклиране, системата webertherm circle предлага всички характеристики на най-високия клас системи за топлоизолация. Благодарение на качеството на минералната вата и изключително издръжливия, дебел слой мазилка, тя се отличава с:

Вижте как Варна ще отбележи Международния ден без пластмасови торбички

Варненци организират флашмоб за раздаване на пазарски торби за многократна употреба. Събитието ще се състои на 3 юли - Международния де...

• отворена дифузия – силно паропропусклива, в резултат на което не се задържа влага;

• отлична топло- и звукоизолация;

• негоримост.

Повърхностното покритие с висококачествена минерална фасадна мазилка ефективно предпазва от замърсяване, причинено от развитие на микроорганизми и предоставя неограничени възможности за дизайнерски решения.

webertherm circle е последно поколение топлоизолационна система, резултат от години проучвания и многобройни тестове. Тя е решение, предпочитано от всеки отговорен инвеститор и проектант, който търси високи експлоатационни качества, с грижа за околната среда.

Продължава походът на Бургас срещу пластмасата

Поредната арт инсталация, която помага на околната среда, беше открита официално в Бургас. По най-близката до морето алея са поставени ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои птици са в групата на прелетните

Кои са топли и кои студени цветове

Кои планети в Слънчевата система са газови гиганти

Житейски илюзии: 3 токсични нагласи, от които трябва да се отървете преди 30-годишна възраст

Знаете ли кои храни са най-богати на фибри

Знаете ли кои са седемте чудеса на света

Пазете нервите си: 5 съвета от тибетски монах, за да се отървете от стреса на работното място

6 лайфхака от тези, които са отслабнали без диета

Знаете ли кои са седемте изкуства

Кои са първите симптоми на пролетна умора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com