Причини и съвети за избледняващи татуировки

11985
Причини и съвети за избледняващи татуировки
Снимка: БГНЕС

Със сигурност сте чували фразата „татуировката е завинаги“ поне веднъж. Така е, но не забравяйте, че тази вечна рисунка има тенденция да губи първоначалния си вид с течение на времето.

Ако татуировката ви е вече на няколко години, може би сте забелязали, че тя не изглежда толкова свежа и страхотна, както преди.

Избледняват ли татуировките? Разбира се, шарката по кожата може да изсветли, особено при цветни татуировки. Този процес протича средно 5-6 години след нанасянето. Понякога татуировката може да издържи в отлично състояние в продължение на 10 години, тъй като скоростта на избледняване на модела е пряко свързана с естественото обновяване на кожата.

За наше съжаление, цветните татуировки със сигурност ще загубят богатството си, ако не се погрижат за тях от самото начало. Колко бързо ще избледнее татуировката, зависи от използваните пигменти, мястото, където е нанесена татуировката, и вида на кожата. Тъмните цветове запазват наситеността си възможно най-дълго: черно, синьо, както и червено и кафяво. И по-бързо от други, татуировките, направени в жълто, оранжево, както и всички бледи цветове избледняват.

Акварелните и пастелните татуировки са склонни да избледняват много по-бързо от другите поради техниката, изискваща много по-светло и по-фино оцветяване. Цветните пигменти обаче са се подобрили значително през последните години и тези подобрения помагат да се предотврати избледняване на татуировките.

Подобно на цветните татуировки, черно-сивите татуировки също губят богатството си с течение на времето, ако не се грижите правилно за татуировката си в продължение на много години. Разбирането как работи процесът на татуиране ще ви помогне да разберете защо пигментите не винаги са постоянни.

Струва си да се има предвид обаче, че по-тъмните татуировки, направени с черно мастило, обикновено са по-трайни и издържат теста на времето по -добре от цветните. Струва си да се има предвид, че такива татуировки могат да бъдат особено уязвими, ако са направени от неопитни майстори, които често не инжектират пигмента достатъчно дълбоко под кожата.

Както при цветните татуировки, компонентите, използвани в черното мастило, са се подобрили драстично през последните няколко години, като помагат да се запази свързаното с времето избледняване за по-дълго.

Основните причини за избледняване на татуировката:

Въпреки че има много фактори, които могат да допринесат за избледняване на татуировките, има няколко, които са много по-често срещани от други. Те включват:

Поставяне на татуировката

Има различни места по тялото, където татуировките избледняват много по-бързо.

Всички области на тялото, които са склонни да се търкат в други части на тялото, обикновено са места, където татуировките избледняват по -бързо. Това включва места като пролуките между пръстите и други.

По същия начин татуирането в област, която обикновено се търка в нещо друго (например дрехи), избледнява по-бързо. Татуировка на краката е пример за това. Постоянното триене на обувките срещу татуировката бавно ще избледнее татуировката с течение на времето.

Ами ако татуировката вече е загубила цвета си?

Ако татуировката ви е избледняла с течение на времето, за съжаление няма много начини да повлияете на това. Най -добрият начин да "съживите" избледнелата си татуировка днес е с корекция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com