Причини, поради които комарите ви правя "на решето"

7481
Причини, поради които комарите ви правя "на решето"
Снимка: iStock

Комарите са особено активни в настоящия сезон и освен неприятното усещане, зачервяване и подуване на мястото на ухапване, те представляват и опасност за предаване и разпространение на редица тежки болести. Има хора, които комарите правят буквално „на решето“ и други, които рядко стават обект на ухапване. Това зависи от редица индивидуални особености, както и от поведение и външни фактори. Ще ви запознаем с тях, за да ви помогнем да разберете защо лятото се превръща в кошмар за вас заради комарите и да изградите свой собствен план за предпазване от неприятното им посегателство.

Комарите предпочитат:

Яжте тези храни и комарите няма да ви доближат

Ако комарите ви обичат прекалено много, вероятно не консумирате определени храни. Това са храните, които ги отблъскват. Чесън и лук ...

-Кръвна група 0

Женските ви хапят и пият кръвта ви, за да подпомогнат развитието на яйцата си. Тази кръвна група благоприятства процеса за разлика от кръвни групи В и А според данни от изследване, проведено от Института за биологичен контрол на вредителите. Хората с кръвни групи А и В значително по-рядко се оплакват от ухапване от комари.

Как да се предпазите?

Тъй като няма как да промените кръвната си група, може да вземете превантивни мерки срещу ухапване – репеленти и специални препарати, когато сте навън, комарници на прозорците, когато сте вкъщи и в офиса, както и избягване на местата, на които се срещат много комари.

-Черни и червени дрехи

11 народни рецепти, които моментално прогонват комарите

Сезонът на комарите вече е тук, а срещата ни с тях не е от най-желаните. Често пъти се налага да си слагаме дрехи с дълъг ръкав, за да ...

Комарите са силно привлечени от определени цветове. Ако носите облекло в тези два цвята, ставате по-видими за тях и вероятността да ви ухапят рязко се повишава.

Как да се предпазите?

Избягвайте тези цветове през лятото. Носете светли цветове за по-сигурна защита или нюанси на зелено и жълто, които ги отблъскват.

-Висока телесна температура

Ако температурата на тялото ви е повишена поради заболяване, усилена тренировка, бременност, консумация на алкохол, вероятността да станете жертва на комарите нараства.

Изпитани лекове при ухапване от комари

Ухапването от комари води до неприятен сърбеж, обриви, а понякога и до инфекция. Предлагаме ви няколко прости, но същевременни ефектив...

Как да се предпазите?

Ако повишаването на температурата се дължи на инфекция и заболяване, лекувайте ги и останете вкъщи до преминаването им.В случай, че се дължи на активна тренировка и спорт, пийте много течности, охлаждайте тялото, вземете хладен душ след интензивно натоварване, тъй като потта, съдържаща млечна, пикочна киселина и амоняк, допълнително привлича комарите.  Стремете се да тренирате предимно в зала, когато сезонът е активният за комарите.

Бременните имат по-висока температура и това е нормален процес за бременността. Те трябва да се предпазват със спрейове, репеленти и други подобни средства, тъй като понижаването на телесната температура не е възможно.

Когато повишената температура се дължи на консумация на алкохол, трябва да го ограничите, за да не ставате жертва на комарите. Пиенето на бира е разхлаждащо и обичано от мнозина, но то ви прави уязвими, тъй като комарите също я предпочитат, привлечени от повишените нива на етанол, които доказано затоплят тялото.

 

Как да облекчиш сърбежа при ухапване от комар?

Ухапванията от комари често причиняват малка подутина, която може да бъде сърбяща и неудобна. Домашните лекарства включват прилагане на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Пожелания за Цветница 2024

Най-хубавото стихотворение за Цветница

Любовен съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Цветница е! Мощна молитва към Пресвета Богородица

Кумичене 2024 г.: Една от традициите на Цветница

Цветница 2024 г.: Традиции, символика и легенди

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо
Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Агнешкото месо задължително присъства на великденската трапеза. Без него празничната гощавка няма как да бъде завършена. Ако вече сте решили...