Пригответе си най-доброто домашно средство срещу мухъл – ето как

25215
Пригответе си най-доброто домашно средство срещу мухъл – ето как
Снимка: iStock

Влагата в дома и мухълът, свързан с нея, безспорно влияят отрицателно на здравето. Това важи с особена сила, когато говорим за малки деца, възрастни хора с отслабена имунна защита и хора, страдащи от алергии, макар мухълът и спорите му да не са безопасни и за напълно здрави хора с отлично функционираща имунна система. Особено неприятно последствие от живот в жилище с влага и мухъл е развитието на астма и други алергични заболявания на дихателните пътища. Това превръща справянето с мухъла и влагата сред най-важните задачи на домакинята в грижата ѝ за дома и семейството.

Как да се справим с влагата и мухъла?

Като цяло първо открийте източника на влага. Това може да са спукани тръби, които се нуждаят от ремонт. Възможно е и готвенето на затворени врати и без употреба на аспиратор, простирането в стаите, лисата на вентилация и други дребни проблеми да създават големия – този с влагата в дома. Но каквато и да е причината, не може да бездействате.

Мухъл в почвата на стайните растения и как да се отървете от него

След както я идентифицирате, следва да я отстраните – добър абсорбатор на влага, добра вентилация, проправяне на течове, поставка за сушене на терасата и други подобни дребни стъпчици ще ви помогнат да се справите с влагата. А какво да правите с мухъла, който вече се е появил? Той трябва да бъде премахнат независимо дали с препарат от магазина, или с домашно средство срещу мухъл. Някои препарати са наистина ефективни и изключително добре се справят с мухъла, но все пак това е химия и би било чудесно, ако изпробвате ефективни и безопасни домашни методи и средства вместо химията от магазина.

Домашно средство срещу мухъл

Ако не сте почитатели на химията за почистване на дома и се тревожите, че тя също не е безопасна за здравето на семейството ви и особено за здравето на децата и домашните любимци, вижте и изпробвайте тези домашни средства, които са еко и безвредни, но, твърди се, работят безукорно и почистват идеално. Използвайте лични предпазни средства, но не заради препарата, той е напълно естествен и безвреден, а заради самия мухъл. Добре е да не го докосвате с голи ръце и да не го вдишвате. Маска и ръкавици са достатъчна защита, за да сте спокойни, че сте в безопасност.

Защо мухълът е толкова опасен и как трайно да се отървем от него?

Това домашно средство срещу мухъл, което ще ви представим, се намира, сигурни сме, във всяка кухня и е изгоден, икономичен и ефективен вариант, който работи безотказно. Оцетът и по-специално белият оцет, е сред най-ефективните, естествени и нетоксични почистващи препарати за мухъл. Почиства перфектно до 80% от различните видове плесен и мухъл.

Приготвянето на това домашно средство срещу мухъл също е лесно като детска игра. Изсипвате в шише с пулверизатор белия оцет и просто пръскате върху засегнатите места. Не бъркате, не смесвате съставки, не губите време в търсене на други продукти. Чист оцет, неразреден, действа най-добре. Оставете да престои час-два, без да изплаквате или избърсвате, след като сте напръскали. След това може да търкате петното със сода за хляб, смесена с вода – лъжичка сода на чаша вода. И естествено да подсушите. Готово. Мухълът е вън от дома ви с това домашно средство срещу мухъл.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com