Пържолки в гювеч

34452
Пържолки в гювеч
Снимка: iStock/Guliver

Едно невероятно апетитно ястие от пържоли в гювеч със зеленчуци и топено сирене, което може да приготвите за обяд или вечеря на близките си хора. Топят се в устата и ви карат да разберете удоволствието от вкусната храна.

За да изпълните рецептата, ще са ви необходими: гъби – 250 г, бяло вино – 300 мл, пилешки или свински пържоли – 1 кг, сол и черен пипер, соев сос, кориандър – 1 ч.л., брашно – 1 с.л., топено сирене – 200 г, моркови – 2 бр., лук – 2 глави.

Пригответе маринатата за пържолите, смесвайки соевия сос, кориандъра и бялото вино. Оставете пържолите да се мариноват в нея за едно денонощие. Когато са готови, нарежете и ги подредете в гювеч или в няколко по-малки гювечета. Прибавете накълцаните на ситно гъби, моркови и лук. Разтворете брашното в чаша вода и сипете отгоре. Поставете парчета топено сирене и оставете гювечетата да се пекат за 45 минути на 250 градуса. Ще се получи чудесно ястие. Подходящи са за специален повод или за обикновен ден, в който искате да зарадвате близките си с нещо вкусно.

Знаем, че сте ненаситни, затова ви предлагаме още една рецепта за пържоли с бира. За нея ще ви бъдат необходими: краве масло – 20 г, свински пържоли – 1 кг, бира – ½ ч.ч., мед – 2 с.л., черен пипер – ½ ч.л.

С помощта на чук за месо начукайте пържолите. Измийте ги, поръсете с черен пипер и сол от всяка страна. Маслото и меда разтопете и разбъркайте. Намажете пържолите. Подредете ги в тава или гювеч по желание. Полейте с ½ ч.ч. вода и с бирата. Ако ползвате тава, покрийте я с фолио. Сложете пържолите да се пекат в студена фурна за час и половина на 200 градуса. Около 10 минути преди да ги извадите, махнете фолиото да се запекат отгоре добре. Това няма да се наложи, ако ги приготвяте в глинен гювеч. После може да се насладите на сочните пържолки и да ги поднесете в компанията на свежа салата, картофена гарнитура или друга по избор.

Струва си да събирате варианти на рецепти за пържолки, защото всеки ги обича, а приготвени по правилния начин, стават наистина неустоими!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com