Растения, които ще донесат щастието в дома ви

19659
Растения, които ще донесат щастието в дома ви
Снимка: iStock/Guliver

Когато човек отглежда стайни растения в дома си, това му влияе положително както на психическо, така и на физическото здравословно състояние. Досегът с живите цветя действа успокояващо на нервната система по един естествен път и така разтоварва човек от напрегнатото ежедневие и стреса. Зелените растения също така пречистват и въздуха у дома и това ги прави много подходящи да бъдат отглеждани в градска замърсена среда. 

Вижте най-подходящите цветя за отглеждане, които биха заредили вашия дом с положителна енергия, мир, любов и спокойствие. 

ГРУБИ ГРЕШКИ ПРИ ОТГЛЕЖДАНЕТО НА СТАЙНИ РАСТЕНИЯ ПРЕЗ ЗИМАТА

Санта Паулина

Там, където го има това прекрасно цвете, има по-малко скандали. Много хора го смятат, за цветето - символ на вечната и неостаряваща любов.

Хоя /известно още като восъчно цвете/

Има страни, в които цветето се подарява дори за Свети Валентин, като символ на любовта. То носи истинска нежност в дома и обогатява чувствата. Има силно влияние върху семейната хармония в случай, че се отглежда в спалнята.

Мирта

Това растение може да ви помогне да заздравите отношенията си с вашата половинка, тъй като подпомага желанието за разбирателство и внася спокойствие. В някои страни, цветето се счита за най-добрия подарък за  младоженците. Привлича мира и щастието в дома.

Спатифилум /лилия на мира, женско щастие

Много красиво зелено растение, наситено с ярко бели разкошни цветчета. Има способността значително да подобри качеството на въздуха в по-закрити помещения. Освен това спомага за предотвратяване на главоболие, хронични заболявания, астма и други. Лилията на мира създава усещането за лекота и спокойствие и е чудесен вариант за отглеждаме в дома или офиса ви.

Хибискус /наричано още китайска роза/

Уникално цвете пази дома ви от лоша енергия

Малките симпатични сукуленти не просто са лесни за отглеждане, но имат и мистичната сила да предпазват дома ви от лоша енергия. Едно о...

Цветето е много подходящо за отглеждане вкъщи, защото обича топлината. С появата си то пречиства атмосферата осезаемо, а изящните му аленочервени цветове създават настроение и любов.

Аихризон /дърво на щастието, на любовта/

С енергията, която излъчва, растението ще уравновеси нервната ви система. Привлича спокойствието, щастието и любовта в дома.

Хлорофитум /зелена лилия/

Със сигурност е едно от най-популярните стайни растения. Може да се отглежда дори в банята. Това е едно декоративно цвете, което може да поддържа въздуха в помещенията много чист. Счита се, че носи мир и хармония както в семейния живот, така и на работното място, ако e отглеждано в офис.

Какво цвете си според зодията (част I)

Всяка млада дама е нежно цвете. Е, понякога нежно, а понякога бодливо и отровно. Зависи под какъв зодиакален знак е родена. Ако и вие и...

Калатея

Това растение символизира семейното щастие и хармонията, строго охранява и вътрешното блаженство. Идеален подарък за двойка, която е в труден период от своята връзка.

Детелина

Изключително елегантно и нежно цвете с много красиви листа. Компактно и много подходящо за отглеждане в саксия в дома или офиса. Ако още не сте намерили своята любов, обезателно си засъдете това цвете.

Антурюм /мъжко щастие/. Цветето наистина носи успех и щастие в любовта, придава сила на мъжете и калява волята им. От тук идва името му "мъжко щастие".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com