Разгадайте характера по позицията на краката в седнало положение

14299
Разгадайте характера по позицията на краката в седнало положение
Снимка: iStock/Guliver

Невербалните знаци, позицията на тялото, стойката и начинът, по който вървите или стоите, казват много повече за вас и характера ви, отколкото предполагате. Може да опознаете определени черти от характера на човек, наблюдавайки го, ако владеете езика на тялото. Позицията на краката при седеж на стола, разкрива скрити черти от характера. Искате ли да разберете кои са?

Какво разкрива позицията на краката?

  • Кръстосаните крака са една от най-честите позиции, които заемат дамите. Ако го правят с цел финес и целенасочено, те не показват реално нищо. Когато обаче някои стои така вкъщи, защото на човек му е удобно или докато е сам, кръстосаните крака сочат вродено лидерство, кариеризъм и способност за отказ от личен живот и почивка в името на изграждането на кариера и изкачването по стълбичката на успеха на работното място. Тези хора са уверени в себе си и възможностите си, динамични са и не обичат застой и спускане по течението. Отегчават ги монотонността и липсата на дни, изпъстрени със събития. Живеят на бързи обороти и винаги се стремят към промяна.
  • Крака с колене, допрени едно до друго и наклонени в една посока, и стъпала, поставени на пода едно до друго също под наклон, разкриват хора, които често се оказват позьори в живота. Тази поза е характерна за царските особи и е част от етикета им. Не е особено удобна и ако някой я заема, то това говори за него, че е претенциозен човек с висока самооценка. От друга страна, тези хора са сдържани и много зависими от мнението и оценките на околните, трудно понасят критика и са затворени и потайни.
  • Позата, при която коленете са приближени, а краката разкрачени и с пръсти, сочещи навътре, е леко комична. Разкрива хора, които са интроверти, предпочитат да прекарват времето сами със себе си и избягват шумните компании. Понякога се възприемат от околните като асоциални. Нерешителни и свити са, но имат много тънък вроден усет за хората около тях и отлично ще ви преценят, преди да забележите дори позата на краката им.
  • Позата, при която краката се докосват в глезените, пръстите гледат навън, а коленете са максимално раздалечени и гледат също навън, разкрива изключително организирани и подредени хора, които не понасят безпорядък нито в живота си, нито в дома си, нито на работното място или в сърцето си. Държат всичко да е ясно, прозрачно, подредено, лишено от изненади. Залагат на сигурността и познатото в живота си, не харесат неизвестността, изненадите, дори да са приятни, както и случайността. Недостатък им е, че трудно се съсредоточават и често се разсейват и разконцентрират, което пречи на работата им.
  • Ако краката са поставени на земята с малко разстояние между тях, което е равно на разстоянието между коленете, а пръстите и коленете сочат напред, това разкрива, че срещу вас стои искрен и честен човек, отличаващ се с педантичност във всяко едно отношение. Имат вид на студени хора, лишени от емоции, но зад маската на ледената кралица се крие горещо сърце, състрадателност, емпатия и грижа за другите.

Какво казва за вас позата, в която спите?

Езикът на тялото говори красноречиво за нас самите, дори когато спим. Експерти за наблюдавали връзката между позите на тялото по време ...

Как седите вие и какво казва позата ви?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците

Експерт: Струва ли си да купувате по-скъп шампоан?

Експерт: Качественото месо се познава още в магазина по това

Досега сте яли сиренето грешно - ето как е правилно

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com