Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разменен при раждането японец получи обезщетение от 281 000 евро

28 ноември 2013, 08:43 часа

Японски съд нареди на болница да плати 38 милиона йени (281 000 евро) обезщетение на 60-годишен мъж, който при раждането бил разменен с друго бебе и даден на бедно семейство, вместо на неговите заможни родители, съобщи АФП.

Мъжът, който е роден през 1953 г., не познава истинските си родители, които вече са починали. В родилното той бил даде на други по грешка. Така бил отгледал от семейство, с което нямал генетична връзка. Небиологичният му баща починал, когато бил само на две години и той трябвало да работи в завод и да учи във вечерно училище.

Другият, който заел неговото място, живеел безгрижно, учел в добро училище. Тримата му по-малки братя, както и родителите им обаче се чудели защо е толкова различен от тях. Подозренията им се потвърдили от ДНК изследване през 2009 г. Когато проверили досиетата в родилното, открили кой е по-големият им брат. Това станало през 2012 г.

Тримата братя и истинският им по-голям брат подали жалба в съда и поискали обезщетение от 1,85 милиона евро. Съдът обаче намалил сумата.

Въпреки гнева му към болницата, тъжителят изпитва голяма признателност към жената, която го е отгледала.
Двете разменени бебета се родили през интервал от 13 минути, добавя БТА.

 

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес