Ремонт на всекидневна: 7 остарели техники, от които дизайнерите се отказаха

1950
Ремонт на всекидневна: 7 остарели техники, от които дизайнерите се отказаха
Снимка: iStock/Guliver

Всекидневната за мнозина е основната стая, където членовете на семейството и гостите се събират и релаксират след работен ден. Това пространство трябва да бъде практично, функционално и без съмнение стилно. Някои от техниките за обновяване и декориране на всекидневна все още са много популярни и се използват навсякъде, но са остарели. Дизайнерите споделиха какви техники не използват в дизайна на стаята и с какви други да ги заменим.

Изолация на хола

Няколко идеи за евтин и освежителен ремонт

Всички знаем, че домът е мястото, където се чувстваме най-удобно и уютно. Ремонтните дейности и подобренията по него ни помагат да го н...

Налице е глобална тенденция - комбинацията от кухня и хол за създаване на обща зона. Не се препоръчва изолиране на хола. И да го направите далеч от кухнята не е най-практичното решение. Ако е невъзможно да се комбинират две стаи, експертите съветват поне да ги поставите една до друга и да направите широк отвор между тях. Това ще създаде усещане за повече пространство и ще добави удобство.

Блестящи цветове

Вместо активни и ярки акцентни стени и тавани, по-добре е да изберете дълбоки естествени тонове. Поради количеството визуален шум отвън, домът трябва да бъде освободен от това. Подходящи са най-неутралните решения, а различни декоративни акценти и запомнящи се изображения са добри за посрещането на гостите, но не и за ежедневното съзерцание. Дизайнерите препоръчват да се заложи на текстури, наситени цветове и включване на естествени елементи.

"Безопасна" палитра

Независимо от това, експертите също не съветват напълно да се откажете от ярките акценти. Ако следвате „безопасния път“, като декорирате интериора в неутрални цветове, резултатът ще бъде скучен. Акценти могат да се добавят с цветен диван, ярки завеси, възглавници и т. н. Но не е необходимо да въвеждате нещо крещящо в интериора.

5 практични съвета как да спестите пари за ремонт на банята

Като правило ремонтът в банята се оказва доста скъпо удоволствие. Експерти споделиха как можете да спестите пари и в същото време да за...

Диван и фотьойл от една колекция

Дизайнерите отдавна смятат, че е антитенденция да се поставят мебели от една и същата колекция в хола и във всякакви други стаи. Този остарял трик ще направи интериора скучен. За обикновен диван, например, можете да вземете ярки фотьойли или пуф, който ще се превърне в акцент.

Дивани около телевизора

Хората са свикнали да поставят диван пред телевизора, тъй като телевизионната зона е класическа функция на хола. Експертите обаче все повече поставят дивани, за да могат да общуват и да се виждат, а не да седят пред телевизора.

Диван до стената

Имаш нужда от промяна? Пренареди дома си и излекувай депресията

По една или друга причина всички имаме своите слаби моменти, в които меланхолията и депресията се настаняват в съзнанието ни и ни карат...

Друго оформление на дивана, което е остаряло и "безопасно". Дори на малка площ можете да "откъснете" дивана от стената. Това ще ви позволи да зонирате стаята и да превърнете дивана в основен акцент на хола.

Един източник на светлина

Класическото решение при ремонт на всекидневна е да създадете осветление с един полилей за таван. В съвременния интериор все по-често се използват различни източници на светлина в една и съща стая. Първо, допълнителните лампи ще дадат повече светлина, и второ, те могат да се превърнат в добър декор и акцент на пространството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Предупредиха потребителите на електрически велосипеди за опасности при зареждане

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com