Русия ексхумира останките на последния си цар

5209
Русия ексхумира останките на последния си цар

Руските власти ексхумираха останките на последния цар на страната – Николай II, и на съпругата му Александра с цел да се направят ДНК тестове и да се установят нови данни за убийството им. Това предаде BBC.

Романови, които са застреляни от болшевики през 1918 г., са погребани в двора на катедралата „Петър и Павел“ в Санкт Петербург. Чрез разследването Православната църква се надява да получи някои отговори и да потвърди самоличността им, преди други членове на семейството да бъдат погребани на същото място.

Канят Романови да се върнат в Русия

Потомците на царската фамилия Романови получиха покана да се върнат в Русия, информира вчера в. “Известия”. Автор на иници...

Убийството на царското семейство бе разследвано години наред, преди през 1991 г. да бъде установено, че останките им се намират в масов гроб в Урал. Но тогавашните тестове не убеждават напълно някои членове на църквата, тъй като останките на две от децата – Мария и Алексей, са открити години по-късно на друго място в Урал.

Ако модерните ДНК методи потвърдят самоличността на всички членове на семейството, то Мария и Алексей ще бъдат погребани до своите родители и сестри.

Николай II и Александра са имали пет деца: Олга, Татяна, Мария, Анастасия и Алексей. Най-известен е митът за принцеса Анастасия, за която се предполага, че може би е била спасена след стрелбата и е избягала в чужбина.

Възможно е Мария и Алексей да бъдат канонизирани от църквата преди стогодишнината от убийството на семейството им през 2018 г.

Защо в Русия се боят от исляма?

В Москва отвори врати една от най-големите джамии в Европа. При това отношението на руснаците към исляма е по-скоро враждебно. Но не т...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com