Ръководство за начинаещи любители на Розе

3199
Ръководство за начинаещи любители на Розе
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Виното розе е точно като червеното вино, само че с по-малко контакт с кожата, ако използвате метода на накисване (само няколко часа контакт с кожата до максимум няколко дни) за по-леки танини и за създаване на руменината, с която това вино е известно. След този кратък процес розовият сок ферментира, преди да бъде бутилиран, опакован и консервиран.

Винарните могат също така да „смесват“ розе, като добавят много малък процент червено вино към бялото вино или да използват метода на „отпускане на кръв“, при който малко количество червено вино се отделя или „изпуска“ от останалата част от вана да ферментира в по-богата версия на розовото вино. Това е голяма причина, поради която розето е толкова гъвкаво и се различава значително във вкуса между винарните.

Знаете ли какво е сухо вино и защо се нарича така?

Всяко червено винено грозде ли ще свърши работа?

Теоретично да... но някои гроздове се открояват сред чепката. Зависи и откъде е виното. Във Франция и Испания сухо розе (най-разпространеното розово вино в света) се прави от 2-3 сорта грозде. В Калифорния обаче е обичайно да се разчита просто на гроздето Пино Ноар. Независимо от това, това вино е универсално и може да угоди на почти всеки вкус, което го прави чудесен вариант, когато се опитвате да изберете напитка за възрастни, която всеки ще хареса.

Изберете вашето вино Розе

Като цяло виното с по-тъмен цвят изисква по-дълго време за накисване и ще има по-богат вкус в сравнение с по-светлите си аналогове в магазина за алкохол. Така че, ако предпочитате ароматно, „по-тежко“ вино, колкото повече магента, толкова по-добре. Напротив, ако Пино Гриджио или Совиньон Блан са по-скоро вашият стил, по-светло розовото е вашето вино.

Червеното вино е полезно за тези болести

Пенливо Розе, сухо Розе, замразено… кое е по-добро?

Сухото розе е най-често произвежданото и предлага освежаващ, по-малко сладък финал, за да угоди на всички любители на виното в живота ви. Те обикновено са лесни за пиене със свеж вкус и вървят чудесно на всеки вътрешен двор, докато пенливият жанр извежда това розово вино на съвсем ново празнично ниво.

Подобно на просеко или шампанско, пенливото розе е средство за прочистване на небцето между хапките от тежка храна. Така че вместо да пръскате пари за скъпи бутилки червено, което ще добави тежест към ястието, опитайте пенливо розе на масата за още по-впечатляващо съчетание.

Що се отнася до замръзналото, запазете кишавото за партита на басейна или летен рожден ден. Но дори и тогава обикновеното розе работи също толкова добре и не изисква допълнителни усилия от страна на хостинга.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com