С чорапи или без чорапи – как да лягаме в леглото?

26626
С чорапи или без чорапи – как да лягаме в леглото?
Снимка: Thinkstock/Guliver

Много хора не понасят чорапите по време на сън, други ги считат за проява на лош вкус в леглото. Изследванията обаче показват, че чорапите, които затоплят краката, могат да подобрят качеството на съня и да ви помогнат да заспите по-лесно. Въпросът с чорапи или без да спим няма еднозначен отговор, тъй като зависи от сезона и вида на чорапите.

Кога да спим с чорапи?

5 необичайни начина да изпозвате чорапите

Чорапите се използват от милиони хора. Но какво ще стане, ако можете да ги използвате не само по предназначение? Експерти споделиха как...

Зимният сезон е подходящ за спане с чорапи. Те затоплят крайниците ви, подобряват циркулацията на кръвта. Според Националната фондация за сън затоплянето на краката ви преди лягане помага на мозъка ви да даде ясен сигнал, че е време за лягане. Това улеснява заспиването и подобрява качеството на съня, преустановявайки нощното събуждане, причинено от студ или изтръпнали крайници. Топлите крака водят до затопляне на цялото тяло и пазят от настинки. Най-лесно може да се разболеете, ако краката са студени. Спането с топли чорапки ви пази от това. Важно е обаче да подчертаем, че говорим за топли и дебели чорапи от естествени материи. Тънките не биха помогнали за целта.

Друга полза от съня с чорапи от естествената материя памук е подобряването на състоянието на кожата на краката и петите. За целта е нужно само да намажете петите с крем за напукани пети и да поставите чорапките. Затоплянето от тях ще помогне за попиването на крема и ще позволи по-добре да си свърши работата.

Сънят с чорапи се препоръчва и на страдащите от Рейно. При това заболяване има влошена циркулация на кръвта в микросъдовете на крайниците, поради което хората страдат от студени ръце и крака. Чифт затоплени чорапки ще помогнат на страдащите от това заболяване да се отпуснат и заспят по-лесно. Носенето на чорапи през нощта може им да помогне за предотвратяване на пристъп на заболяването, като поддържа краката топли и циркулира кръвта нормална.

Кога да не спим с чорапи

НИКОЙ не предполага, че с тялото му ще се случи това, ако спи с ЧОРАПИ

Темата за чорапите е често обсъждана при двойките. Обикновено мъжете са привърженици на този аксесоар, най-вече през студените дни от г...

Съвсем естествено през топлия сезон не се нуждаете от чорапи в леглото. Същото важи и за найлоновите чорапи. Те са от изкуствена материя, която е вредна за кожата при постоянен контакт с нея денонощно. Чорапите от изкуствени материи спарват и могат да предизвикат обриви, прекомерно потене, неприятна миризма и дори гъбични инфекции. Лятото спокойно може да се насладите на свободата да спите боси. Ако сте свикнали с чорапи и не можете да се откажете от тях, нека бъдат чисти, предназначени специално за леглото, а не чифтът, с който сте ходили през деня, и изберете тънък модел от естествена материя.

Най-добрите материи за сън

Когато избирате чорапи за сън, важно е да са от естествена материя. Най-добрите материи за чорапки, с които спите, са мериносовата вълна, памукът и кашмирът. Важно е да не ви стягат, ластиците да са здрави, за да не падат от краката ви през нощта, но и да не оставят следи по кожата. Ако на сутринта се събудите с белези от чорапите върху глезените си – ластиците са прекалено стегнати, причиняват проблеми с кръвообращението и това не са правилните чорапи за сън.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Какъв пост се спазва през Страстната седмица?

Защо да горите дафинови листа или да миете пода със сол: лайфхакове за добър микроклимат

Странно защо някои хора не ядат пънчетата на гъбите

Знаете ли къде точно се намира островът на Одисей

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com