С хитра мисъл може да се отървете от хлебарките завинаги

24639
С хитра мисъл може да се отървете от хлебарките завинаги
Снимка: БГНЕС

Ефективни средства срещу хлебарки

Народни методи

Борната киселина за хлебарки е най -силната отрова. Веднъж попаднал в храносмилателния тракт на насекомо, той засяга нервната му система. Хлебарката е парализирана и умира от задушаване. Най -добре е да използвате борна киселина на прах, която може да бъде закупена във всяка аптека.

Разпределете праха по пътеките на хлебарки: по первазите, по местата за поливане (тоалетна, мивка, душ). Той ще се утаи върху краката на насекомото и когато хлебарка започне да ги почиства, ще влезе в стомаха.

Направете вкусни примамки: Комбинирайте картофено пюре, жълтък, захар или брашно с борна киселина и разточете получената маса на топки. Разпръснете ги навсякъде, където зловредните дълголетки могат да бягат.

Амонякът има силна миризма, която хлебарки не обичат. Следователно, те са склонни бързо да напуснат стаята, третирана с това вещество. За да се отървете от хлебарки, добавете амоняк към водата, за да почистите подове, рафтове, стени и тавани.

Замръзване. Хлебарки са хладнокръвни същества. Те спират да се размножават и отслабват при температури под +7 ° C. Този метод обаче може да се прилага само през зимата, за предпочитане при силна слана. Достатъчно е просто да оставите прозорците широко отворени за един ден (или по -добре за два). Важно е всички помещения да бъдат замразени до –10–15 ° C.

Капанът ще помогне, ако няма много хлебарки. Може да се направи у дома. Намажете буркан с широко гърло, дълбок емайл или стъклена купа отвътре с олио, мазнина или вазелин и накълцайте стръвта на дъното: бисквити, хляб, захар. Насекомите ще бъдат привлечени от миризмата на вкусна храна и тогава те няма да могат да изпълзят. Можете също да използвате пластмасова бутилка като опасен контейнер: отрежете шийката и, като я обърнете, я поставете обратно като фуния.

Оставете капана в кухнята или банята за една нощ и не забравяйте да убиете вредителите сутрин. Те могат да се излеят с вряла вода или да се напръскат с инсектицид.

Как да се отървете от хлебарки завинаги

Ако живеете в частна къща, ще бъде достатъчно веднъж старателно да отровите насекомите и след това редовно да предприемате превантивни мерки, така че насекомите да не идват на гости в бъдеще.

Но ако сте щастлив собственик на жилища в жилищна сграда, не можете да направите без действия, координирани със съседите ви. Съгласете се с всички наематели и извършвайте контрол по вредителите едновременно. В противен случай може да се случи войници от хлебарки от друг етаж да влизат в неутрализирания ви апартамент отново и отново.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com