С какво можем да заместим кравето масло?

9718
С какво можем да заместим кравето масло?
Снимка: iStock/Guliver

Маслото е ключова съставка в много рецепти за печене, както и изпитан и истински вкус, който всички познаваме и обичаме. Ние ядем масло в нашия ориз, зеленчуци и картофено пюре, както и върху хляб, кифли и сладкиши. Печем с него, готвим с него, пием бронирано кафе с него. Изглежда, че многото му приложения нямат край.

Най-добрите налични заместители на маслото в момента

Каквито и да са причините ви да търсите алтернатива на маслото, има много алтернативи, от които да избирате. Имайте предвид, че не всички тези заместители работят при съотношение на преобразуване 1:1, така че може да има някои проби и грешки в процеса ви на тестване. Освен това някои заместители имат различен вкус от маслото и в зависимост от употребата ви може да не е вкусът, който търсите. Запомнете, проба-грешка.

Защо всяка жена трябва да ползва арганово масло?

С какво можете да замените маслото?

Кокосово масло

Кокосовото масло изглежда получава много смесени отзиви тези дни. Хората, които са го опитвали, често са доволни от неговите ползи за здравето. Въпреки това има някои скорошни проучвания, които твърдят, че не е толкова здравословно, колкото мнозина си мислят. Независимо от здравословните твърдения, кокосовото масло е чудесно за готвене, особено за пържене и сотиране, поради това колко добре издържа на топлина. Можете също да го използвате като намазка върху препечен хляб или мъфини и да го използвате като заместител на маслото при печене. Ако не искате кокосовия вкус, уверете се, че сте взели маслото, което има дестилиран аромат.

Ghee

Напоследък Ghee е много популярен заместител на маслото. Гхи е течната част на маслото, след като всички млечни твърди вещества са били отстранени и цялата вода се е изпарила. Често се нарича избистрено масло и се класира приблизително на същото ниво като обикновеното масло, що се отнася до здравето и храненето. Въпреки това той може да бъде по-скъп и се смята, че съдържа по-високи нива на окислен холестерол от маслото.

Зехтин

Зехтинът е отличен като ароматен дип с хляб и можете да го използвате за сотиране на почти всичко вместо масло. Можете също да го използвате при печене, въпреки че вкусът е силен и може да не се справи добре с по-сладки печива. Използвайте го вместо това за печене на хляб или бисквити и използвайте само около три четвърти от чаша за всяка чаша масло, което е необходимо.

Кое е по-добре да хапвате - масло или маргарин?

Пюре от авокадо

Можете да пасирате авокадото като вкусна и здравословна мазнина за тост, която е пълна с фибри и много фитонутриенти. Също така е страхотно да се използва смесено в смутита и може да бъде заместител на маслото по време на печене, като се използва съотношение 1:1.

Какаово масло

Какаовото масло се използва при производството на шоколад и е друга здравословна мазнина, заредена с антиоксиданти и полифеноли. Какаовото масло може да помогне за подобряване на имунната система на тялото ви и намаляване на нивата на възпаление. Можете да го използвате при печене, за да замените обикновеното масло.

Масло от шеа

Обзалагам се, че не сте знаели, че маслото от шеа е годно за консумация! Всъщност е много здравословно, пълно с незаменими мастни киселини, както и антиоксиданти и витамин Е. Можете да го използвате вместо какаово масло или обикновено масло.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да си направим мицел за печурки?

5 неща, които ще издадат същността на кавалера ви на първа среща повече от думите

Повишен риск от излагане на токсични метали може да предизвика пушенето на вейп, установява проучване

Колко е дълъг тунелът под Ламанша

5 правила за отслабване без излишен стрес

Как е истинското име на Джордж Оруел

Внезапен прилив на сили и още 5 феномена, които се случват на човек преди края му

Кой е най-големият град на остров Гренландия

Кой е най-големият град в Шотландия

Смъртоносен капан: защо котките не трябва да се доближават до прозорци с PVC дограма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com