Сериали, които да гледате ако Squid Game ви е харесал

11331
Сериали, които да гледате ако Squid Game ви е харесал
Снимка: Pixabay.com

Squid Game (със странния превод на български - Игра на калмари) завладя света. Буквално милиони хора изгледаха продукцията на Нетфликс, която ни пренася в Южна Корея. Но това не е онази страна с добра икономика и високи технологии. Не, тук виждаме другата страна на монетата - хора в дълг, които не могат да се справят с живота си и живеят отчаяно. Главният герой в сериала е разведен, живее с болната си майка, която го издържа, а той залага на конни надбягвания и малкото пари, които има. И когато е на дъното му предлагат да участва в игра, която може да го направи богат. А подобна оферта са получили и много други хора. Ако сте гледали сериала знаете какво става нататък, а ако не сте - опитайте 1-2 епизода, за да видите дали ще ви хареса. В тази статия ще обърнем внимание на други сериали, които може да допаднат на феновете на Squid Game. 

The Platform

Тази испанска продукция от 2020-та година разказва историята на една платформа, в която хората се хранят с остатъците на това, което им се спуска от една платформа. Реално те се хранят с това, което е останало от горното ниво. Жанрът е ужас, а самият сериал показва на какви низости можем да слезем когато сме изправени на ръба. 

Kingdom

Сериалът е от Южна Корея, като стартира през 2019-та година. Действието в сценария се развива през годините на Средните векове. Фабулата е интересна и се върти около един наскоро починал крал, който се превръща в чудовище през нощта. Смесицата от жанрове тук е голяма - хорър, трилър, драма. 

3%

Сериалът с името "Три процента" се излъчва от 2016-та до 2020-та година. Бразилски сериал, който събира група хора с идеята, че само 3% от тях ще оцелеят. Представете си, че сте в залата в момента, в който това стане ясно. Няма да се чувствате особено добре нали? 

Deat Set

Един филм от 2008-ма година, зад който стои режисьорът на Black Mirror. Нали знаете как се шегуваме, че риалити предаванията ни превръщат в зомбита? Е, тук комбинацията от риалити от типа Биг Брадър и зомбита е налице. Хората си правят продукцията и БАМ! - нашествие на зомбита. Доста по-добро е отколкото звучи. Дайте му шанс.

Това са някои наши предложения, които може да се харесат на феновете на Squid Game. Разбира се, крайната преценка е строго индивидуална, но това, което впечатлява в Южнокорейския хит е налице и в тях. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com