Шефът на "Автомагистрали" ЕАД сигнализира за ограничен достъп до банковите сметки на дружеството

5783
Шефът на "Автомагистрали" ЕАД сигнализира за ограничен достъп до банковите сметки на дружеството
Снимка: Автомагистрали ЕАД

Шефът на „Автомагистрали“ ЕАД Стоян Беличев сигнализира за ограничения му достъп до банковите сметки на държавното дружество. Той се обръща към министъра на регионалното развитие арх. Виолета Комитова, според която той е „бившия изпълнителния директор Стоян Беличев и упълномощени от него лица“.  

„С Ваше Решение, обективирано в протокол ТЗ-28/07.06.2021 г., съм освободен като член на съвета на директорите на „АВТОМАГИСТАЛИ“ ЕАДкато е прекратен сключеният с мен Договор за управление на дружеството. В т. 4 от цитираното решение изрично сте посочила, че договорът за управление се прекратява, считано от датата на заличаване на имената ни /моето и на останалите членове на СД/ от Търговския регистър и Регистър на юридическите лица с нестопанска цел. Така взетото от Вас решение е в синхрон с разпоредбата на чл. 231, ал. 4 от Търговския закон, съгласно която императивна законова разпоредба вписването има конститутивно действие по отношение на решенията за избор и освобождаване на членове на съвета на директорите на акционерни дружества. Обръщам внимание, че назначеният от Вас нов борд на “Автомагистрали” ЕАД не е вписан по независещи от мен обстоятелства“, пояснява Беличев.

Служебният регионален министър смени цялото ръководство на "Автомагистрали"

Служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова е освободила досегашното ръководство на "Автомагистрали" ЕАД и назначава ...

Според него е абсолютно некоректно и уронващо доброто му име твърдението, че е „бивш“ изпълнителен директор на „Автомагистрали“ ЕАД, отправено до трети лица, с които дружеството има облигационни отношения. Беличев е категоричен, че забраната за извършване на каквито и да е плащания, с изключение на такива по сключени трудови договори, ще доведе до тежки последици за „Автомагистрали“ ЕАД.

„По този начин Вие на практика блокирате изцяло търговската дейност на дружеството за неопределен период от време, предизвиквате несигурност в контрагентите на дружеството, която несигурност поставя под съмнение бъдещите отношения между тях и „Автомагистрали“ ЕАД“, допълва изпълнителният директор.

Той смята, че спирането на плащанията ще доведе до невъзможност за изпълнение на сключените от „Автомагистрали“ ЕАД договори, включително и по обществени поръчки, по които договори дружеството има задължението да извършва текущ ремонт и поддържане на автомагистралите в Република България - АМ „Тракия“, АМ „Хемус“, АМ „Струма“ и АМ „Марица“. 

„Дружеството ще бъде в невъзможност за заплащане в срок на дейности, предмет на договорни отношения, чието просрочване ще доведе до санкции и заплащане на огромни по размер неустойки. Липсата на средства за закупуване на горивни и смазочни материали, на практика, ще блокира дейността по поддръжката и ремонта на отделните автомагистрални участници, вкл. предотвратяване на ПТП –та. Блокирайки цялата дейност на дружеството, създавате предпоставки да бъде ангажирана неговата отговорност по сключените договори, вкл. и да бъдат претендирани неустойки в особено големи размери, които неустойки ще бъдат заплатени с публични средства“, подчертава Беличев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com