Що е то Хюга

4476
Що е то Хюга
Снимка: janbrokes / Pixabay

Hygge – “хюга“ е датска дума, използвана при признаване на чувство или момент, независимо дали сам или с приятели, у дома или навън, обикновено или необикновено като нещо уютно, очарователно или специално.

Хюга не изисква да се научиш „как да“ го приемаш като начин на живот или да купуваш нещо. Това не е нещо и всеки, който ви казва различно, или не го разбира, или буквално се опитва да ви продаде нещо, което няма нищо общо с концепцията. Не можете да си купите 'хюга хол' и няма 'хюга храни' за ядене.

Какво е хюга ваканция?

Над английското провинциално градче Юлеторп се е спуснала есен. Времето е студено и дъждовно, небето е сиво и хората са потиснати. Мага...

Какво е значението на Хюга?

Това буквално изисква само съзнание и способност не просто да присъствате – но да разпознавате и да се наслаждавате на настоящето. Ето защо толкова много хора приравняват „хюга“ до „усещане“ – защото ако не чувствате хюга, вероятно не използвате думата правилно.

Друго определение за hygge е „изкуство за създаване на интимност“ (или близост със себе си, приятелите и дома си). Въпреки че няма една конкретна дума или проста дефиниция, която да опише Хюга, няколко могат да се използват взаимозаменяемо, за да опишат идеята за като уют, чар, щастие, „доволство“, сигурност, познаване, комфорт, увереност, родство и простота.

Датчаните създадоха Хюга, защото се опитваха да преживеят скуката, студа, мрака и еднаквостта. Неопределимото усещане за Хюга беше начин за тях да намерят моменти за празнуване, признаване и разбиване на светското или суровото. С толкова много студени, тъмни дни, простото действие на запалване на свещ и наслада от чаша ароматно кафе може да направи огромна промяна в духа на човек.

Хюга - новото име на щастието!

На 23 февруари излиза книгата „Малък наръчник по хюга“.Тя е световен бестселър, продаден в 27 държави! Всяка минута във Вел...

Като създават прости ритуали без усилия, като приготвяне на истински чай с малка порцеланова чаша всяка вечер до посещение на цветарския магазин всяка седмица, датчаните виждат домашния и личния живот като форма на изкуство, а не като всяка мъчителна работа, от която да се измъкнат. Те включват Хюга в ежедневието си, така че то се превръща в естествено продължение, а не в принудително и стресиращо събитие.

Независимо дали става дума за приготвяне на кафе като глагол чрез създаване на ритуал за приготвянето му всяка сутрин до уютна вечер с приятели, където просто се наслаждавате на компанията на другия до простия акт на запалване на свещ с всяко хранене, hygge е просто да сте наясно с добър момент. Hygge е просто, само осъзнаването на това може да изглежда трудно за външен човек.

Ако трябва да обобщим, това, което можем да наречем Хюга, е различно за всеки един от нас. Всеки има различно усещане за комфорт и уют. Затова всеки от нас може да създаде своя традиция и уют около себе си, който да нарече своя Хюга.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

В коя държава е остров Тортуга - известното пиратска бърлога в миналото

При отслабване: кои са най-грубите грешки, които правим?

В близост до България се намират Принцовите острови - ето къде

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com