Символи на късмета в дома

15825
Символи на късмета в дома
Снимка: iStock/Guliver

Суеверни или не, всеки иска малко късмет в живота си и в дома си. Въпреки че много традиционни съвети вече са надживели своята полезност, въпреки това някои символи на късмет продължават да се съхраняват в много домове, счита се, че те носят истински късмет, здраве и щастие в къщата.

Подкови - символи на късмет

Първото нещо, което вероятно идва на ум на всички, когато споменавате неща, които носят късмет. Всъщност се смята, че късметът винаги е на кон, а подкова окачена на входната врата на къща, може да донесе щастие на жителите му. Вярно е, че положението и според някои трябва да е с „краката“ нагоре, така че късметът да не свършва, но според други „краката“ надолу, така че богатството буквално „пада“ върху тези под него. Също така е важно подковата да бъде окачена на правилното място. За да направите това, трябва да я запознаете с къщата като я носите във всяка стая. И когато интуицията ви подскаже, че това е мястото...

Камбана

Има вярване, че злите сили са страхливи по природа, поради което много се страхуват от силни звуци. Особено неприятно за тях е, когато звуците се повтарят често и силно. Камбаната е cudesен начин да защитите дома си от злото око и да поддържате семейството си в хармония. В старите времена камбаната е била подарена на изключително почитани и уважавани хора. Закачете я на място, където той ще звъни най-често. Вслушайте се в звъненето и и веднага щом започне да звъни по-тихо или по-малко мелодично - това е сигурен знак, че камбаната е поела твърде много отрицателна енергия - сменете я с друга.

Пясъчен часовник

Този символ на късмет ще ви помогне да избегнете неприятни ситуации в живота и винаги ще казва на интуицията ви как да се справите по-добре. И разбира се, пясъчен часовник може да бъде cudesна декорация за вашия дом.

Слон

Тези големи, добродушни животни се считат за мъдри, разумни и издръжливи. Поради тези причини те несъмнено представляват символ на късмет. За да предпазите семейството от неприятности и да донесете хармония, е необходимо да поставите в къщата миниатюрна (или по-голяма) фигурка на това добродушно животно.

Ябълки

Ако имате нужда от просперитет и щастие в къщата, винаги трябва да държите пресни ябълки на масата. Не можете да ги докосвате и периодично трябва да се сменят с нови. Тогава никога няма да има тъга и неприятности в семейството.

Свещи

Свещи, изработени от висококачествен чист восък са символи на късмет и голяма енергия. Необходимо е да поставите няколко големи и малки свещи в къщата, да ги запалвате периодично и тогава те винаги ще поддържат добра енергия в къщата и ще ги предпазват от лоши, носейки мир и щастие в семейството. Но свещите трябва да са църковни или просто запалени свещи.

А кой от тези неща, имате във вашият дом?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

5 храни, за които да забравите след тренировка
5 храни, за които да забравите след тренировка

Не бързайте да се поглезите с храна след изтощителна физическа активност: нека да разберем кои храни ще отхвърлят цялата ви упорита работа във...