Скандален филм твърди, че Стенли Кубрик режисирал кацането на Луната (ВИДЕО)

22531
Скандален филм твърди, че Стенли Кубрик режисирал кацането на Луната (ВИДЕО)

Двучасов филм, който уж бил заснет преди смъртта на Стенли Кубрик през 1999 година, скандализира обществеността. В него световният режисьор уж "признава", че кацанията на Луната са режисирани и изиграни на Земята.

Филмът се появил в мрежата дни след като НАСА обяви, че е открила мястото на разбиване на ракетния ускорител на Аполо 16 на Луната.

Ентусиаст направи видео за кацането на Луната от архива на "Аполо"

Потребител на сайта за обмен на видеа Vimeo, известен с ника harrisonicus, е монтирал кратък филм за полета и кацането на Луната &ndash...

Съобщението на НАСА беше удар по конспираторите, които твърдят, че кацанията на Луната са режисирани и изиграни на Земята. Но според Daily Express появата на този филм може отново да даде път на конспирациите, защото в него Кубрик "твърди", че стои зад първото кацане на Луната през 1969 г.

Смята се, че видеото е на автора на документални филми Т. Патрик Мъри (T. Patrick Murray) на 3 март 1999 – четири дни преди смъртта на Кубрик. Странното е, че филмът е пуснат едва тази година. В него човек с брада казва, че трябва да направи важно признание, а то е: "Конспираторите бяха прави в този случай."

След това казва на интервюиращия, че фалшификацията е направена, за да бъде изпълнено обещанието за кацане на Луната и победата над руснаците в космическата надпревара, направено от президента Джон Кенеди. Кубрик казал също, че не бил сигурен дали да участва, но бил "отвян от шанса" да направи филм за кацането.

"Режисирах огромна лъжа за американското общество, която сега ще опиша. В нея са включени американското правителство и НАСА. Кацането на Луната е фалшифицирано, всички кацания на Луната са фалшифицирани, а аз бях човекът, който ги засне", казва човекът във видеото.

Строят спътника, който ще снима американските стъпки на Луната

Групата руски инженери и ентусиасти на космонавтиката пристъпва към разработването на космическия апарат, който ще влезе на орбита окол...

Интервюиращият попитал Кубрик: Защо се предадохте? Защо се примирихте с тази измама?, а режисьорът отговорил, че всъщност не е искал да става така. "Не е тайна, че НАСА винаги е искала да изпълни обещанието на Кенеди".

Самият филм започва с уговорка да не бъде пускан, докато не са изминали 15 години от смъртта на Стенли Кубрик.

Много хора смятат, че фалшификация е видеото със Стенли Кубрик, а не кацането на Луната. Изказани са и мнения, че това е актьор, който дори не прилича на истинския режисьор.

Учени апелират: До 2028 година отново да сме кацнали на Луната

Какво ли ще е следващото предизвикателство пред НАСА, след като се осъществи мисията по “улавяне” на опасен за Земята астер...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Фешън икони: Жените от тези зодии са най-стилните
Фешън икони: Жените от тези зодии са най-стилните

Някога чудили ли сте се защо някои хора винаги изглеждат стилни, независимо от повода? Вярвате или не, астрологията може да има нещо общо с това. Днес...