Содата за хляб гони неприятни миризми от...

37859
Содата за хляб гони неприятни миризми от...
Снимка: iStock/Guliver

Безспорно содата е най-универсалният продукт, който въобще съществува. Почти всеки знае как потъмнялото и мръсно сребро става като чисто ново, когато го потопим във вряща със сода вода само за две-три минутки. А случвало ли ви се е да имате в стомаха киселини? Тогава пийте сода!

Днес ще споделим с вас за най-новите приложения на содата за отстраняване на миризми и почистване, за които едва ли сте чували, но имат изключителна ефективност. 

КАК И КОЛКО ЧЕСТО ТРЯБВА ДА ЧИСТИТЕ БИЖУТАТА СИ

Хладилник

Знаем каква лоша миризма може да има вътре, особено ако има някакъв развален продукт. Почистете рафтовете и вратата на хладилника и неприятната миризма ще се изпари моментално. Може да оставите и някакво количество сода вътре за известно време, за да постигнете по-добър резултат.

Обувки

Содата може да ликвидира и неприятната миризма, идваща от обувките. Това, което се изисква от вас е само да ги поръсите от вътре /може и отвън/. Оставете ги в това положение около един час и ще се убедите след това как от миризмата няма и следа. 

Гъба за съдове

Сигурно сте я закупили съвсем скоро, а тя вече има неприятна миризма? Не бързайте да я изхвърляте, а направете разтвор от сода и топла вода и потопете гъбата за няколко минути. Ще заприлича почти на нова, но все пак не очаквайте чудеса. 

Мазнини

Каквито и да са те, няма как да спечелят битката със содата. Тенджери, чинии, електроуреди, кухненски прибори... С вода и сода ще ги почистите напълно безопасно.

Фуги на плочки

Понякога се случва да се "задръстят" с всякакви малки боклуци, да изглеждат неприятно и да издават лоша миризма. Има решение на проблема - топла вода, прах за пране и... сода, естествено! Може да използвате стара четка за зъби например.

Решетка на фритурник /или абсорбатор/

Поръсете го добре със содата и започнете да триете. Няма нужда от накисване във вода. Сухо търкане с гъба или четка дава отличен резултат.

Ръжда

10 нови приложения на содата за почистване, за които не знаете

Содата безспорно е най-универсалният продукт, който може да съществува. Всички знаем, че мръсното сребро става като ново, когато го пот...

Това неприятно нещо се премахва с помощта на сода, вода и оцет. Крайният резултат е абсолютно гарантиран!

Ъгълчетата на кутия за храна /шейкър/

Мръсотията, която попада там е трудна за почистване и издава неприятна миризма. Накиснете с малко сода за хляб, изплакнете и ще се очаровате от резултата!

Миризма на цигари от мебелите

Поръсете тапицерията и след 45 мин. почистете с прахосмукачка.

Не сте предполагали, че само със сода може да изчистите...

В банята често се появява ръжда, която трудно се чисти. Опитайте с разтвор от оцет и сода за хляб. Оставете го да действа няколко минут...

Плодове и зеленчуци

Поставете ги в тенджера със студена вода, в която предварително сте сложили и разбили две супени лъжици сода за хляб. След това старателно ги изплакнете с чиста вода.

Съдомиялна машина

Добавете към препарата за съдове две - три лъжици от содата. По този начин ефектът от почистването ще бъде максимален и същевременно ще остраните лошите миризми от съдомиялната машина.

Освен изброените неща, хлебната сода успешно се справя с миризмата от матрака, застоялото в куфарите и чантите, кошчето за боклук, кучешката и котешката урина. С нея може също така да освежите ръцете си или уханието в купето на вашата кола. Содата е много добър помохщник и в борбата срешу лошия дъх и зъбния камък.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Какво се дава на лазарките по традиция?

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com