Споделянето - още от край време

2462
Споделянето - още от край време
Снимка: iStock/Guliver

Споделям, споделяме, споделено...  Каква е първата ви асоциация с тези думи? Образ, мелодия или преживяване? Животът ни прави егоисти и ние неусетно се превръщаме в саможиви индивиди, опитващи се да се справят с предизвикателствата на натовареното ежедневие. Самотата в определен момент се превръща в част от нас и оставяме неизказани толкова мисли, пропуснали сме миговете на близост и щастие.

Защо не споделяме? Нима не се нуждаем от другите. Мислили ли сте какъв би бил вашият ден без семейството и приятелите. Навярно сив и скучен. „Човекът е социално животно“ (или ако го предпочитате в оригинал „Homo est animal sociale“) е казал Аристотел и в тази сентенция се крие може би нашият стремеж да живеем в общност, да съпреживяваме и споделяме. А от това имаме най-голяма нужда, нали?

Нека направим един малък експеримент: ще прочетете три въпроса и мислено им дайте отговор. Нека този отговор обаче не бъде кратък, оставете се на съзнанието и въображението си да се разгърнат. Ето въпросите:

# Кой от вашите приятели има най-красива усмивка?

# Представете си гласа на свой близък роднина, който не сте виждали от много време.

# Представете си как бавно галите меката козина на домашен любимец.

Всеки от тези въпроси изисква да се върнете назад във времето и да потърсите гласа, образа и усещането на допир на друго, на близко същество. Виждате ли, тук отново имаме нужда да споделим, стига да имаме възможност и желание. Ако те са на лице, тогава просто ни трябва близък. Какъв да е той обаче? Кой да е той? Дали да е близък приятел, който познаваме от години. Или пък непозната сродна душа, колкото и да е странно това.

Toва желание за компания съвсем естествено може да приеме своята реализация в подходяща обстановка, примерно в любимото кафене. Какво по-подходящо място да споделите емоцията от уюта на вашето заведение с един приятен разговор. Това само може да подобри вашето емоционално състояние. Всъщност ние съвсем инстинктивно правим именно това- стремим се да се срещаме на приятни места с близките си хора. А някои може би ще се спрат на предизвикателството да обменят мисли или споделят идеи с нови приятели. Такива, които тепърва ще опознаят.

Как да стане това? Нищо по-лесно!

Здравей

Регистрирайте се в сайта и попълнете въпросника, който всъщност ще изгради вашия потребителски профил. Информацията, която се изисква, в никакъв случай не е конфиденциална. По-скоро целта е да изготвим един образ, един портрет от мисловни настройки, желания и духовни търсения. Това ще бъде своеобразно огледало на вашата същност, позволявайки да узнаем кое ви вълнува или интересува. Този духовен профил става част от всички регистрирани в платформата и може да бъде на разположение, за да ви свържем със сродни профили. Това е възможността да споделите. Можете да говорите за любимите си теми и за всичко, което ви вълнува. И да бъдете уверени, че срещу себе си имате приятен събеседник, който споделя интересите и има какво да ви каже.

Какво не бива да очаквате? Това не е поредния сайт за запознанства и бързи срещи. Напълно излишно и най-вече неефективно е да предлагаме класически „срещи“ или да сватосваме. Ако очаквате подобни изживявания, не сте на съвсем правилното място. Най-малкото, защото вашият сходен по дух партньор може да се окаже от същия пол. Разбира се, никой не е по-голям от самия живот и неговото разнообразие: вие съвсем неочаквано можете да попаднете на човека, роден за вас. И да откриете най-възвишеното чувство. А всичко да започне от едно кафе, от едно горчиво кафе. И от някой, който може да изслуша както и положителните ви емоции, така и проблемите, съмненията, колебанията ви. Защото споделянето е преди всичко съпричастност. А тя не се проявява само в щастливите мигове.

Какво можете да очаквате. Този сайт е платформа, която има за цел да изгради общности от близки по дух и ценности интелигентни хора. Те ще контактуват на база на своите интереси, на интелектуалните си потребности и нужди. Споделянето на свободното време е перфектното събитие, което можете да организирате с цел да се срещнете с тези хора. Нека дадем пример:

Запознайте се с Александър. Той е мениджър в компания за консултантски услуги и работи в центъра на София. Интересите му надхвърлят значително сферата на работа и претендира, че е по-скоро енциклопедист с широка обща култура и търсения в разнообразни теми. Това донякъде се оказва и пречка, защото средата му е строго профилирана и работният ден преминава в строго определени рамки. Александър обаче има потребност да споделя с някой своите теории, мисли и защо не и бъдещи планове. Той има малко свободно време през деня. Дали можем да го наречем щастлив? Дали животът му е пълноценен?

Ето какво е решението за него – той става част от платформата и може с лекота винаги, когато има нужда да споделя, да покани на кафе някой от своя „духовен кръг“. Защо не и повече хора, нима така времето няма да е по-пълноценно? Всички сме изпитвали удоволствието от една комуникация, изпълнена с емоции, наслаждение от компанията и усещането за прекрасно преживяване. И със сигурност се стремим да го постигнем отново. Нима кафето няма да ви се услади? Защо не опитате!

Никога не е късно да създадете свой духовен кръг от приятели. Кой знае, може би са на ръка разстояние. Направете първата крачка, тя може да е началото на едно ново пътуване....

Zdravei.net

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com