Стартира Снежният фестивал в Сапоро

4147
Стартира Снежният фестивал в Сапоро

В град Сапоро, разположен на северния остров Хокайдо, днес се открива 63-ят Снежен фестивал "Юки Мацури", предаде ИТАР-ТАСС.

Тази година организаторите на грандиозния зимен празник ще зарадват посетителите не само с невероятни скулптури от сняг и лед, но и със спортни състезания по сноуборд.

Снежният човек - от страшилище до весел приятел на децата

Снежният човек е един от най-веселите символи на зимата, но е имало времена, когато е внушавал страх. Това разказа за БТА германецът Ко...

В рамките на фестивала, който всяка година привлича 2 милиона души, ще се състоят конкурси за снежни фигури, сътворени от скулптори-любители от десетина страни. Особено внимание ще бъде отделено на репродукциите на световните архитектурни забележителности - на индийския Тадж Махал, на японския замък Цуруга, на тайванския Национален музей и др.

Децата ще бъдат зарадвани с огромно количество персонажи от комиксите на Уолт Дисни и на японската анимационна индустрия. Всички ще могат да се пързалят по огромните снежни хълмове и да се нагостят с изискани ястия в огромния комплекс на открито.

Фестивалът винаги се е отличавал с топла и изключително сърдечна атмосфера, напук на хапещия студ, характерен за остров Хокайдо по това време на годината.

Празникът ще продължи 7 дни, като церемонията по закриването му е предвидена за 12 февруари. БТА

Направете си снежен човек, празник му е!

Ако тази зима все още не сте си направили снежен човек, днес е денят! На 18 януари се чества международния ден на любимата на всички ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com