Стигат ли ни проклятията?

9327
Стигат ли ни проклятията?
Снимка: iStock/Guliver

Човешките същества винаги са изразявали страха си от необяснимото, от това, което може да им въздейства, дарявайки всичко, което не са знаели как да обяснят с ореол на магия, който са приписвали на невидими същества, богове или починали субекти, които като отмъщение са наказали някого. Така проклятието се превръща във вид ритуална магия, която ще има отрицателна и пагубна функция върху човешкото същество.

Фактът да пожелаеш на някого нещо лошо е много разпространен в човешката природа, да се радваш на нещастията на другите, злото на врага или неговите неуспехи е нещо, което „утешава“. По този начин има много видове проклятия, от вербалните до онези, извършени чрез заклинание или ритуал, съзнателните и несъзнаваните, които варират от прости предупреждения до такива, които предполагат сериозен проблем за човека или дори неговата смърт.

„Сън”: Причината за инцидентите в Египет e проклятието на фараоните

Поредицата от инциденти в Египет, включително хаосът на Суецкия канал и влакова катастрофа, при която загинаха 32 души, бяха свързани ...

Проклятието може да се прояви в различни форми, от болест, осакатявания, нещастия или смърт, нещастна любов. В резултат на това е оставена изобилна литература по темата, в която проклятията се обсъждат по начина на популярни приказки и легенди, които крият морален произход.

Проклятието като такова означава да има „импресия, която е насочена срещу някого или срещу нещо, изразяваща гняв и отвращение към него, и особено желание да му бъде нанесена някаква вреда.“

Човек обаче не е наясно, че това, което се нарича проклятие, често е привлечено от него, а не от някаква скрита сила, свързана с черна магия.

От своя страна, проклятията действат, тъй като се основават на вярванията и суеверията, които всеки човек има, но резултатът от това идва от доверчивост, страх, невежество и внушение, тоест, ако човек е твърде податлив на теми като заклинания, магьосничество, проклятия и други подобни, той започва да подготвя ума да създава страх и също така намалява собствената си защита, което го кара да се нарани, повреди. Не трябва да вижда в тези неща предполагаемото проклятие, а собствения си страх, който е свързан с психическото му състояние.

Мюсюлманско проклятие попречи на съдия да стане шеф на САС?

Публична клетва срещу изглеждащия като фаворит за нов шеф на Софийския апелативен съд Стефан Гроздевхвърлиха вчера имами, начело с бивш...

Без съмнение умът е много мощен и ако човек чуе проклятие, той започва да мисли за това и по този начин натрупва тази форма на енергия във вътрешното си същество, дори са известни теории, които потвърждават, че проклятието е „Гласът на съвестта“, тоест човек, който е причинил зло на друг, който от своя страна го е проклел, съвестта му започва да го измъчва за това, което е направил, някои хора биха го нарекли карма, тъй като всяка ситуация започва да се свързва с лошото дела, като по този начин увеличава неговото внушение и страх.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Какъв пост се спазва през Страстната седмица?

Защо да горите дафинови листа или да миете пода със сол: лайфхакове за добър микроклимат

Странно защо някои хора не ядат пънчетата на гъбите

Знаете ли къде точно се намира островът на Одисей

Какви обичаи се правят през всеки ден от Страстната седмица?

Какви груби грешки правим при печене на хляб в хлебопекарна?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com