Страхотен капан от бира и вода за уста гони комарите надалеч

4772
Страхотен капан от бира и вода за уста гони комарите надалеч
Снимка: iStock

Можем официално да открием сезонът на комарите. Първите се появиха още през април, но именно през май ще имаме най-големите им пити и можем да сме сигурни, че както всяка година, ще направят всичко, за да направят почивката ни на чист въздух неприятна. Комарите ловуват не само край водата или в горите, но и в дворовете и балконите. Как да се справим ефективно с тях?

В България можем да открием няколко десетки рода и видове от тези бръмчащи вредители. Предпочитат влажни зони и буйна растителност, но тъжната истина е, че ни атакуват навсякъде през късната пролет и цялото лято.

Защо само женските комари смучат кръв?

Хапят само женски комари. Мъжките имат пернати антени. Те им помагат да доловят кога наблизо има женски. Женските комари разполагат с х...

Комарите обичат обилните валежи, а когато е особено влажно и мокро дори можем да се сблъскаме с истинско нашествие на тези насекоми. В България комарите летят от май до октомври, но повечето от тях са в горещи дни - обичат високи температури, надвишаващи 25 градуса по Целзий. Независимо от това, женските представители на този вид могат да оцелеят при изключително тежки метеорологични условия и дори да издържат при минусови температури. Ето защо вярването, че студената зима ефективно ги убива, е напълно погрешно.
Само комарите се хранят с човешка кръв. Благодарение на нея те са в състояние да снасят по-здравословни яйца, от които по-късно ще се излюпят ларвите. Мъжките са по-малко вредни – хранят се с нектар и единствената им задача е да оплодят яйцата – умират миг по-късно.

Комарите обичат да проникват в къщите и апартаментите, като ни тормозят нощно време. Заради тях често пъти не можем да се насладим на глътка чист въздух на терасата или балкона ни. Как ефективно да ги прогоним?

Ефективен начин за борба с комарите: Смесете бира с вода за уста

Бирата е един от ефективните начини за изплашване на натрапчивите комари. За да подготвим капан за насекоми, ще ни трябва:

Домашен лосион срещу комари

Комарите могат не само да ви отнемат съня, но и да развалят уютните вечери на открито. Вместо химически продукти, можете сами да си нап...

- половин чаша бира;
- половин чаша вода за уста;
- една чаена лъжичка суха мая.

Всички съставки трябва да се смесят заедно и получената смес да се излее в бутилка с пулверизатор. Напръскайте приготвената смес на балкона или терасата. Можете да изсипете сместа и в бутилка, разрязана наполовина – в интернет можете да намерите много видеоклипове, които ще ви насочат как детайлно да го направите.

ЗАБЕЛЕЖКА: Важно е бирата да е отворена поне няколко дни по-рано.

Когато направите всичко това, комарите ще бягат панически от капана, който сте им поставили. А вие отново ще можете да се насладите на спокойствие, тишина и чист въздух.

Най-лесният начин за прогонването на КОМАРИТЕ е ето този

Никой не се радва на нашествията на комарите. Присъствието на тези насекоми успява да породи безпокойство у нас, а паралелно с това и с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com