Страхотни методи и диети за пълно ДЕТОКСИКИРАНЕ на организма

5601
Страхотни методи и диети за пълно ДЕТОКСИКИРАНЕ на организма
Снимка: iStock/Guliver

Детокс е все по-предпочитат начин за пречистване на организма днес. Прави се по различен начин и не всеки човек е способен да го понесе, защото пречистването на организма включва лишаването му от храна най-често за определен период от време. Ето защо, ако имате някакви проблеми, трябва да се консултирате с лекар преди да започнете детокса. Следващите диети за детокс, които ще ви представим, могат да се правят един ден на седмица (ако ви е за първи път) или 2-3 дни в месеца. Можете да прекъснете диетата, ако не се чувствате добре!

Детокс със суровоядство – много хора изповядват този начин на хранене не като детокс, просто така се хранят. Ако сте решили да пробвате, смисълът е в това да се ядат единствено сурови продукти – семена, зеленчуци, плодове и ядки. Тази диета ще ви снабди с необходимите витамини, минерали и фибри, което ще пречисти чревната флора. Ще имате и енергия, защото продуктите дават такава. Повишава се и имунитета.

Плодов монодетокс – това значи, че по време на детокса се използва само един вид плод. Хапвате един и същи плод, което ще доведе до пречистване на организма, баланс на pH и захарта. При този детокс може да се консумират до 1 кг плодове дневно.

Детокс с прясно изцедени сокове – те пречистват организма и го снабдяват с необходимите витамини. Хубавото е, че когато ги консумирате, няма да изпитвате силен глад, защото те са питателни. Може да си приготвите сокове от различни плодове и зеленчуци – целина, спанак, моркови, ябълки, ананас, зеле.

Диуретичен детокс – ако страдате от задържане на течности в организма, този режим е подходящ за вас. Може да разберете, че имате този проблем, ако се чувствате подути в областта на краката, ръцете, лицето, корема. Този детокс ще насърчи отделянето на излишните задържани течности. За него са подходящи зелена салата, аспержи, пъпеш, артишок, целина, ягоди, глухарче, магданоз.

Пречистващ детокс Master Cleanse – това е режимът, който световните знаменитости използват за пречистване. Освен затова, той помага и при борба с теглото. Трябва да знаете обаче, че това е силен и сериозно детокс режим, защото включва приема на напитка от сок от лимон, вода, кайенски пипер и кленов сироп. Помислете добре преди да се захванете с него.

Всеки определя детокс режима си според организма и индивидуалните си нужни. Препоръчително е да се храните не по-късно от 18:00 часа. Хубаво е да се ограничат захарта, пържените храни, месо, соеви храни и преработени такива. Наблегнете на плодовете и зеленчуците, зехтина и лененото масло, ядките и семената, бобови храни, овесени ядки, мюсли. Ако можете, спазвайте този режим за три дни, а после увеличете до пет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да почистите езика си от плака и бактерии?

Топ 10 на най-говоримите езици в света

Топ 4 най-странните зодии

Знаете ли колко е дълга Великата китайска стена

Край на самотата: 5 знака, че сте на път да срещнете своята сродна душа

Топ 4 на зодиите, които пленяват с красота и остър интелект

Кулинарна приказка: 5 интернационални ресторанта в София

Какво е бронирано кафе и защо хората го пият?

Тези зодии са сродни души на Телец

Повече въздух и още 3 начина да предотвратите развалянето на храна в хладилника

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com